Пафта, ботуши и четка за бръснене разгадаха тайната на потънал в Черно море нацистки самолет (снимки)

OFFNews 22 април 2014 в 12:41 20715 9

Пафта, ботуши и четка за бръснене помогнаха за разгадаването на мистерията около изчезването на нацистки самолет, изчезнал при полета му към Източния фронт по време на Втората световна война и открит в Черно море през 2009 г., писа британският Daily Mail.

Съдбата на самолета и на деветимата души екипаж остава тайна от изчезването им през 1942 година.

Последното, което се знае за самолета, е че е изчезнал, след като поискал разрешение за кацане в Русия и в Украйна.

Изследователите смятат, че пилотът е бил дезориентиран заради времето и е насочил самолета в погрешна посока, след което е паднал в Черно море. Те предполагат, че той се е опитвал да извърши аварийно кацане заради техническа неизправност.

Потъналият самолет, открит през 2009 година, е почти съвършено запазен - витлото и крилата са непокътнати, заради което се предполага, че пилотът не е катастрофирал, а е приземил машината директно във водата. Вероятно членовете на екипажа са се опитали да плуват, за да се спасят. Тяхната съдба остава неизвестна.

И до днес не е ясно защо никой не е регистрирал самолетната катастрофа.

Подводния фотограф Андрей Некрасов, който е сред екипа, открил останките на 23 метра дълбочина край украинския бряг, близо до Одеса, предполага, че не е имало никаква видимост и никой не е разбрал за инцидента.

Работата по почистването на потъналия самолет продължава.

Некрасов се надява някой ден той да бъде изваден от морското дъно.

Водолаз изследва останките на  транспортния самолет JU 52 на Луфтвафе, открит на дъното на Черно море близо 70 години след изчезването му.

42-годишният фотограф Андрей Некрасов е бил сред екипа, открили останките на 23 метра дълбочина.

Колан със знака на Луфтвафе е сред намерените вещи в потъналия самолет.

Ботуш - вероятно на член на екипажа - е открит близо до самолета. Вероятно членовете на екипажа са се опитали да изплуват, след като самолетът е паднал в Черно море.

Тази чанта е удивително запазена след 70 години под водата.

Намерената част от колан за меч, върху която е изписано името "Kroh" също помогна при сглобяването на частите от пъзела на историята на самолета.

Чифт очила: Андрей Некрасов и неговият екип са уверени, че останките са от транспортния самолет, изчезнал в началото на 1942 година.

Съдбата на самолета и 9-членния му екипаж остава загадка от изчезването му през 1942 година до откриването му близо 70 години по-късно.

Част от картечница, монтирана на самолета. Изследователите смятат, че пилотът, дезориентиран от времето, е насочил самолета в погрешна посока и се е разбил в Черно море.

Карти, между които са поставени листове фолио, което да ги предпазва при пожар, също са били намерени в кабината на потъналия самолет.

Четка за бръснене на член на екипажа също е била открита на морското дъно.

Водолаз изследва останките на потъналия самолет от времето на Втората световна война.

Откритият в Черно море самолет JU-52 "Желязната Ани" е като този на снимката и е бил използван предимно като транспортен самолет от Луфтвафе по времето на Втората световна война

Адолф Хитлер на борда на JU-52 по време на предизборната му кампания през 1932 година

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!