Овладяват пожарите в Гърция, двама са арестувани за палеж

OFFNews 26 август 2023 в 14:36 1028 0

пожар

Снимка Pixabay

Пожар

Пожарникарите в Гърция продължават да се борят и днес с огнени фронтове в Парнита, Еврос и Беотия, но според Противопожарната служба картината значително се е подобрила, като най-активните фронтове в момента се намират по-широката зона на Лептокаря в областта Еврос в Североизточна Гърция, съобщава АНА-МПА.

Силите на противопожарната служба са се борили цяла нощ да предотвратят повторно разпалване по всички фронтове на пожарите.

Според службата огнеборците се опитват да потушат отделни разпръснати огнища от югозападната страна на планината Парнита. Общо 260 пожарникари действат с 13 пешеходни екипа, 77 превозни средства, четири самолета и четири хеликоптера.

В областта Родопи противопожарната служба се бори с разпръснати огнища. По-рано днес пожар избухна в района на Граматико. 45 пожарникари действат там с два пешеходни екипа, подпомагани от два хеликоптера.

Подобрява се картината и на пожарите в областта Беотия.

Много висок риск от пожари е обявен днес в четири района на страната: Централна Гърция (Беотия, Евия, включително остров Скирос), Атика, Пелопонес (Коринтия), Източна Македония и Тракия (Родопи, Еврос, включително остров Самотраки).

Същевременно представители на противопожарната служба съобщиха, че са арестували днес двама мъже, за които се смята, че умишлено са причинили горски пожари, предаде Асошиейтед прес.

На остров Евия е арестуван един мъж, за когото се твърди, че умишлено е запалил суха трева в района на Каристос. Пожарната служба заяви, че мъжът е признал, че е запалил и четири други пожара в района през юли и август.

Друг мъж е арестуван в Лариса в Централна Гърция, като за него също се твърди, че умишлено е запалил изсъхнала растителност. Съдебните власти са информирани за двата случая, отбелязва службата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика