Отравянето на Навални е нарушение на международните закони за забрана на химическите оръжия

OFFNews Последна промяна на 09 септември 2020 в 20:19 2473 0

Снимка БТА/AP

Резултатите от тестове, които според Германия доказват, че руският опозиционер Алексей Навални е бил отровен с нервнопаралитично вещество, са предадени на Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО), заявиха днес представители на германските власти, предаде ДПА.

Германското правителство не вижда причина да предава доказателствата директно на Русия, заяви пред журналисти заместник-говорителката на германското правителство Мартина Фиц.

"Продължаваме да призоваваме руската държава да предостави информация", каза още Фиц. Заместник-говорителката заяви, че отравянето на Навални е нарушение на международното законодателство за забрана на химическите оръжия, а не просто спор между Берлин и Москва. 

Навални, който е на 44 години, бе приет в берлинската болница "Шарите", два дни след като се почувства зле по време на вътрешен полет в Русия на 20 август, припомня ДП. 

Преди два той бе изведен от комата в която изпадна веднага след оотравянето и реагира на говор, съобщиха от германската болница “Шарите”, където е той е хоспитализиран.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови