Отменени полети в Париж и Пекин заради снега

20 януари 2013 в 11:20 1757 0

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Тази сутрин въздушният трафик от и към Париж е затруднен заради силните снеговалежи в региона. Подобна е ситуацията и на летището в Пекин.

Близо 40% от планираните полети на двете летища „Роаси-Шарл де Гол” и „Орли” във френската столица са били отменени, предадоха френските информационни агенции.

До момента няма информация за възпрепятстването на повече полети, но до края на деня се очаква увеличаване на броя на отменените курсове.

На летището в Пекин около 100 полета бяха анулирани, 16 от които са международни. Причината е силните снеговалежи в северната част на Китай.

Общо 111 полета са отменени от аерогарата в столицата на страната, която е второто по трафик на пътници в света. 68 полета се извършват със закъснения, като 11 от тях са с международни дестинации, обясниха летищните власти в Пекин.

В същото време над 40 магистрали в северната част на Китай бяха затворени заради тежките зимни условия. Няма информация за тежки пътнотранспортни произшествия.

В резултат на валежите в неделя сутринта в региона на китайската столица се е образувала 8-сантиметрова снежна покривка, предават местни медии. Очаква се снегът да се задържи през цялата нова седмица с минусови температури.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!