Откриха следи от експлозиви и пръстов отпечатък на Салах Абдеслам в Брюксел

OFFNews 08 януари 2016 в 13:37 3422 0

Следи от експлозиви, материали за производство на бомба и пръстов отпечатък на Салах Абдеслам откри полицията в апартамент в Брюксел, съобщиха световните агенции.

В апартамента са открити и три колана, които биха могли да бъдат заредени с експлозиви и да бъдат използвани за самоубийствени атентати.

Предполага се, че Абдеслам е използвал апартамента за скривалище.

Жилището е било обискирано от полицията на 10 декември миналата година. То се намира на третия етаж на жилищен блок в брюкселския квартал Шербек.

Апартаментът е нает под фалшива самоличност от някой от арестуваните в Белгия заподозрени за атентатите в Париж.

От следствието уточняват, че би било много трудно да се определи кога е оставен отпечатъкът на Абдеслам, открит в апартамента в Брюксел. Предполага се обаче, че жилището е използвано от белгийските атентатори, които взели експлозивите от апартамента и след това тръгнали за Париж.

Белгийският федерален прокурор Фредерик ван Лев обяви днес, че е възможно да се подготвя терористичен акт на територията на територията на Белгия на 15 януари.

Това е знакова дата за терористите, убедени са следователите. Те припомнят, че на 15 януари миналата година полицейска операция в град Вервие завърши с престрелка между полицаи и джихадисти.

Лидерът на групировката от Вервие е заподозреният за поръчител на атентатите в Париж Абделхамид Абауд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови