Откриха психотропни лекарства при аутопсията на Марадона

OFFNews 23 декември 2020 в 15:18 4502 0

В тялото на световния шампион с тима на Аржентина Диего Марадона не са открити следи от алкохол и наркотици, но се намерени психотропни лекарства. Това показват резултатите от токсикологичните изследвания на Марадона, съобщи аржентинската агенция "Telam". 

Тестовете за кръв и урина на бившия футболист изключват наличието на алкохол и наркотици, но са открити психотропни лекарства като венлафаксин, кветиапин, леветирацетам и налтрексон.

Според агенцията някои от лекарствата причиняват аритмия. Експертите и прокурорите трябва да анализират дали те са били подходящи за пациенти с хронични сърдечни заболявания като тези, от които е страдал Марадона.

"Това, което научихме, е също толкова важно, колкото и това, което не беше разкрито от тези лабораторни тестове, които потвърждават, че на Марадона са били дадени психотропни лекарства, но не и лекарства за сърдечно заболяване", съобщава агенцията, цитирайки един от разследващите.

Марадона почина на 25 ноември на 60-годишна възраст от инфаркт. Адвокатът на Марадона Матиас Морла заяви, че ще потърси изясняване на обстоятелствата за смъртта на клиента си поради подозрения, че не му е осигурено правилно и навременно медицинско обслужване.

Прокуратурата започна разследване, като заподозрян е лекарят на футболната звезда Леополдо Луке, който отрича да е отговорен за смъртта на Марадона. Обвинения бяха повдигнати и срещу Агустина Косачов - психиатър на Марадона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови