Откриха 16-о тяло на "Коста Конкордия"

OFFNews 24 януари 2012 в 16:22 4285 0

++ NAVE COSTA:PG,PROBLEMI SICUREZZA,ARMATORE NE E'GARANTE ++
A view of the wreck of the cruise liner Costa Concordia lying aground in front of the Isola del Giglio (Giglio island) on January 23, 2012 after hitting underwater rocks on January 13. ANSA/ENZO RUSSO

Спасителните екипи са намерили още едно тяло в обърналия се круизен кораб "Коста Конкордия" до брега на италианския остров Джилио, съобщи АНСА.

Спасителите са открили трупа на жена на третата палуба на кораба. Така жертвите на морската катастрофа са вече 16. Още 16 човека са в неизвестност и се издирват. В същото време в района на катастрофата на "Коста Конкордия" е било забелязано мазно петно на морската повърхност. Според предварителни данни, не ставало дума за изтичане на гориво от резервоарите на кораба. В района на замърсяването вече са разпръснати абсорбиращи вещества. Катастрофата стана на 13 срещу 14 януари в Тиренско море, когато корабът се удари в подводни скали и започна бързо да се пълни с вода и накланя. На борда на круизния лайнер имаше над 4200 човека. Сред тях бяха осем българи - седем от които членове на екипажа, които са живи и здрави.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!