От Тексас към Белия дом: Умереният републиканец Уил Хърд влиза в надпреварата за президент

OFFNews 22 юни 2023 в 18:48 1330 0

Снимка БТА / АП

Уил Хърд

Уил Хърд, който някога беше единственият чернокож републиканец в Конгреса, се присъедини към многобройните конкуренти на Доналд Тръмп в надпреварата за номинацията на Републиканската партия за президентските избори, предаде Ройтерс.

"Всички ние знаем много добре, че Джо Байдън отново ще спечели, ако номинираме един престъпен, егоистичен и провален политик като Доналд Тръмп, който загуби Камарата на представителите, Сената и Белия дом“, заяви Хърд.

Той посочи, че признава науката и иска да обърне внимание на психичното здраве в страната. Хърд определи визията си за САЩ като "приобщаваща и разбираща“.

"Не е сигурно, че тази визия за Америка ще се осъществи, но това е възможно, ако се фокусираме върху вечните ни принципи и безграничния ни потенциал, а не върху преследването на лични политически интереси", подчерта той.

Хърд е бивш офицер от ЦРУ в Близкия изток и Южна Азия и бивш член на Комисията по разузнаване към Камарата на представителите. За първи път бе избран за конгресмен през 2014 г., но не се кандидатира отново на изборите през 2020 г., като посочи, че иска да търси нови възможности извън Конгреса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки