От площада – на фронта. Агитаторите на Кремъл плашат протестиращите, че ще отидат първи да воюват в Украйна

OFFNews 21 септември 2022 в 22:14 8770 8

След проверка данните на задържаните се изпращат директно във военните окръжия.

Снимка URA.ru

След проверка данните на задържаните се изпращат директно във военните окръжия.

Жителите на Тюмен, участвали в неразрешените митинги срещу въведената в Русия частична мобилизация, рискуват автоматично да бъдат зачислени в редиците на мобилизираните за участие в спецоперацията. За това, че подобна санкция ще бъде приложена към протестиращите, написа в телеграм канала си прокремълският активист и блогър - адвокатът Иля Ремесло, цитиран от уралския информационен портал URA.ru.

„Към участниците в незаконните митинги ще бъдат предприети „мобилизационни мероприятия“. Незабавно на място се проверяват документите, установяват се, задържат се и се изпращат в полицейското управление. След това с участието на представители на военното окръжие ще бъде определена мобилизационната категория. Тези, които не се вписват в първото повикване, ще бъдат регистрирани за следващото.“ – твърди лоялният на Кремъл адвокат.

Информацията беше потвърдена от източник на URA.ru в правоохранителните структури. „Всеки, който отиде и се включи в акцията „Не на мобилизацията“, ще бъде изпратен да служи извън общия ред.“ – е заявил вътрешен човек от службите.

Интересно е, че с подобна публикация, съдържаща предупреждение към протестиращите, излезе и друг кремълски пропагандист - Владимир Соловьов.

С подобни заплахи - на фона на растящото недоволство сред най-активните слоеве от обществото - властите в Русия се надяват да охладят готовността на хората на младежка и средна възраст да протестират срещу мобилизацията и срещу войната в Украйна, наричана от Кремъл специална военна операция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2073

8

Johnny B Goode

22.09 2022 в 01:44

А, още едно Митрофанче регистрирано прясно-прясно.
Мобилизират ли ги вече? Нещо много паднал стандарта с тези Бели Отели, Коци Дончета и други нови попълнения регистрирани като по калъп.
Не вярвах, че ще го кажа, но започва да ми липсва Еврото. Скоро сигурно и Пернишкия винкел ще ми изглежда като интелектуален великан пред тези нови л@йненца.

2051

7

Propaganda

22.09 2022 в 00:39

И като ги пратят принудително на фронта с оръжие, какво дебилните кремълски мисирки си мислят, че ще постигнат???

Стотици хиляди гневни на кремълския режим с огнестрелно оръжие и нищо за губене.

Дам, късото путинче ще умре от естествени причини. Мхм.

6386

6

Zlatko

22.09 2022 в 00:32

Те протестират срещу мобилизация, тоя ги плаши, че ще са първите изпратени на фронта?!?! Малоумен ли е???
Ми нека, мобилизирайте ги, дайте им оръжие в ръцете и чакайте. Чудна предпоставка за повторение на историята - октомври наближава :)

12073

5

IvanofRumen

21.09 2022 в 22:58

Путлер и хунтата му живеят в началото на миналия век. Не мога да повярвам какво се случва.

9347

4

Анализи

21.09 2022 в 22:45

Когато простотията се обедини с насилието се ражда зловеща диктатура безсмислена и глупава. Нали никой не си въобразява, че насила мобилизирани ще свършат някаква работа. Впрочем може ако насочат автоматите срещу Кремъл.

10298

2

AntiZ

21.09 2022 в 22:29

И като пристигне на фронта, разпаря руския парцал на дълго и запазва белия цвят. И после внимателно се предава на украинците. Това упражнение все по-често се отработва.

345

1

Джендо Джедев

21.09 2022 в 22:22

Ще служат на Путя вярно, няма спор! ;)