От картон ли е Арматата? Появи се видео с ретро танкове Т-62, пътуващи към Украйна

Руските танкисти да пишат завещанията си веднага, призовават от ВСУ

OFFNews 25 май 2022 в 13:31 29442 3

Т-62
Допотопен съветски Т-62, спрян от производство преди почти половин век.

Съобщенията на Генералния щаб на украинската армия, че заради тежките загуби на фронта Русия е принудена да разконсервира излезлите от въоръжение танкове Т-62, бяха възприети от мнозина като част от информационната война, която неминуемо съпътства бойните действия.

Мнозина не повярваха, че Москва е изпаднала чак дотам, че да комплектова с толкова допотопни машини танковите си батальони.

Т-62 е съветски основен боен танк от първо поколение, създаден през 1967 година по проект от 1957-1961 като първи в света сериен танк с гладкоцевно оръдие. Производството му е спряно преди почти половин век - през 1975 г.!

В няколко от Телеграм каналите обаче днес се появиха видеа, на които се вижда дълга влакова колона с точно такива прародители на съвременната бойна техника, която пътува от Русия към фронта в Донбас.

Това е поредният факт, че Кремъл изпитва както остър недостиг на жива сила, така и на бойни машини във войната срещу Украйна. Преди три дни ВСУ свалиха със Стингер руски Су-25, а загиналият се оказа отдавна пенсиониран 63-годишен генерал.

След военните неуспехи на фронта в Москва се чуват все повече критики за бутафорната военна мощ на Русия. 

През 2015 г. на парада на победата Кремъл представи Т-14 „Армата“ - боен танк от пето поколение на верижна платформа, който уж е защитен от всички съществуващи танкови снаряди. "Страшилището" обаче взе, че спря на Червения площад и стана за смях на света, а до момента на фронта в Украйна не е забелязан нито един такъв.

ВСУ веднага реагираха на новата доставка от Т-62 за руските солдати.

"Предлагаме на руските танкисти веднага да си напишат завещанията! С такива танкове продължителността на безполезния им живот ще бъде до първото им пътуване до фронтовата линия", коментират защитниците на Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2051

3

Propaganda

25.05 2022 в 14:27

Красиво и демократично е да гледаш раското отчаяние как е потънало по-дълбоко и от Мацква.

Поне орките-танкисти ще спестят от гробни места, те вече са в ковчези.

1767

2

fiki

25.05 2022 в 14:22

дийпфейк и CGI, ръша ползва само свръхмодерни лазери като от тези в star wars