Освободиха арестуваните в Одеса след щурм в участъка

ОFFNews 05 май 2014 в 09:33 77736 11

Конфликтът в Одеса

Снимка Ройтерс

Конфликтът в Одеса

Щурм на демонстранти в полицейския участък на Одеса доведе до освобождаването на над 60 души, задържани след събитията от 2-ри май.

Гражданите са атакували централното полицейско управление на града през входовете и прозорците, заради което била издадена заповед арестантите да бъдат пуснати на свобода. Представител на отдела за връзки с обществеността на ГУ МВР на Одеска област съобщи, че решението е взето „по искане на демонстрантите”.

Днес ще бъдат първите погребения на жертвите, общо 46, на сблъсъците между украински радикали и проруски активисти в украинския град. По-голямата част от жертвите са проруски активисти, блокирани в опожарения Дом на профсъюзите. 

Решението намали напрежението в Одеса. В центъра на Одеса завърши шествието на симпатизантите на киевските власти, предаде Интерфакс. Въпреки че шествието премина през площад Куликово поле, където обичайно се събират проруски активисти, инциденти и сблъсъци по време на шествието не е имало.

Междувременно в украинския град Новогродовка, Донецка област, проруски активисти са похитили четирима души. Отвлечените са двама миньори и двама депутати. Не са известни мотивите зад похищението, нито има поставени условия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!