Quantcast

Освен PCR, Гърция иска и бърз тест на Промахон

OFFNews Последна промяна на 20 ноември 2020 в 14:55 905 0

Българските граждани могат да влизат в Гърция, само след като на ГКПП "Промахон" им бъде направен бърз тест за COVID-19, който е отрицателен. Ако резултатът е положителен, те няма да бъдат допускани в страната. 

Изискването за отрицателен PCR-тест, направен до 72 часа преди пътуването, остава, както и предварително попълнен формуляр и получен QR код. 

Бързи тестове няма да се правят на шофьорите на товарни автомобили. Изискването за предоставяне на отрицателен PCR тест пък не важи за деца, които към момента на влизане в страната не са навършили 10 години. 

До 30 ноември 2020 г. във връзка с усложнената епидемиологична обстановка се забранява придвижването извън границите на окръзите в Гърция с изключение на случаите, когато се налага придвижване до/от работното място, за което е необходимо представяне на удостоверение от работодател. В изключенията попадат и пътуване по здравословни причини, пътуване за придвижване до мястото на постоянно местоживеене (еднократно) като за целта се изискват съответните документи удостоверяващи причината и необходимостта от пътуване извън окръга.

Въведена е и забрана за излизане и движение на гражданите от 21 ч. до 05 ч. сутринта, припомнят от МВнР. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !