Още седем ракети по Одеса, има загинал и ранени

OFFNews 10 май 2022 в 07:28 2341 1

Седем ракети въздух-земя са изстреляли по Одеса тази нощ руските окупатори. Загинал е един човек, още петима са ранени и настанени в болница, съобщиха украинските военни сили, цитирани от УНИАН. 

Поразени са търговски център и склад, предаде Асошиейтед прес. 

"Докато търсеха стратегически цели, остарели ракети успяха да поразят "изключително опасен" търговски център и склад за потребителски стоки", написа говорителка на въоръжените сили във "Фейсбук", допълва БТА.  

Руските окупатори продължават да унищожават "Азовстал", съобщи на страницата си във фейсбук генщабът на ВСУ, цитиран от УНИАН. Бойните действия край завода на спират. 

Петро Андриущенко, съветник на кмета на Мариупол, заяви, че руските сили са започнали да обсаждат завода, след като конвой на ООН е напуснал Донецката област. Според него руснаците се опитват да взривят мост, използван за евакуация, за да хванат в капан последните защитници вътре.

Вчера президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че търговията в пристанищата на страната е застинала и призова международната общност да предприеме незабавни стъпки, за слагане на край на руската блокада, което да позволи да се придвижат доставките на пшеница, за да се предотврати световна продоволствена криза, предаде Ройтерс.

Зеленски направи тези коментари, след като разговаря с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, който беше на посещение в Одеса - голямо пристанище на Черно море, от което се изнасят селскостопански продукти.

"За първи път от десетилетия в Одеса няма редовно движение на търговския флот, няма рутинна пристанищна работа. Това вероятно не се е случвало в Одеса от Втората световна война. И това е удар не само срещу Украйна. Без нашия селскостопански износ десетки държави в различни части на света вече са на ръба на недостига на храни. И с течение на времето ситуацията може да стане, честно казано, плашеща", каза Зеленски в свое видеообръщение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

75

2

230 млрд баксов

10.05 2022 в 11:04

Пълно безсилие на ботоксния самодържец.
марОдеРоКасапИя ке падне скоро!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews