Още двама души са задържани в разследването за камиона-ковчег

OFFNews 11 февруари 2020 в 16:07 2269 0

Британските власти са задържали още двама души по разследването за камиона-ковчег от Есекс, в който 39 виетнамци загубиха живота си миналата година, предаде Ройтерс. 

Полицията в графство Есекс съобщи, че в неделя е задържан 22-годишен мъж в Северна Ирландия по подозрение в убийство и съучастие в нелегален трафик на хора. Миналата седмица на летището във Франкфурт беше арестуван Джордже Ника, издирван с европейска заповед за арест.

Ника, който живее в Грейс, беше изправен пред съда в събота и обвинен в убийството на 39 души и подпомагане на нелегална имиграция.

Ново заседание на съда е насрочено за 16 март.

Великобритания иска и екстрадицията на Имън Харисън от Ирландия по обвинения в убийство и трафик на хора. Той ще бъде изправен пред Висшия съд в Дъблин в сряда.

През октомври миналата година 39 души бяха открити мъртви в камион в Англия. Установено бе, че превозното средство е регистрирано в България. По време на разследването шофьорът на камиона - 25-годишният Морис Робинсън, се призна за виновен и посочи, че заедно с други хора е участвал в незаконната дейност в периода между 1 май 2018 година и октомври 2019 г. Шофьорът призна още, че е получавал облаги за дейността си - главно пари в брой.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews