Още двама арестувани за мъртвите китайци в българския камион

Аутопсиите на телата започват днес

OFFNews 25 октомври 2019 в 15:14 4094 0

Двама души са арестувани по подозрение в трафик на хора и непредумишлено убийство във връзка с откритите 39 тела в контейнер на камион с българска регистрация в град Грейс, графство Есекс, Великобритания, съобщи местната полиция.

Арестуваните са мъж и жена. Те са 38-годишни, от град Уорингтън, където и са задържани. В ареста остава и 25-годишният шофьор на камиона, който е заподозрян в убийство.

Властите смятат, че телата са на китайски граждани. Първите аутопсии започват днес, 25 октомври.

Камионът, регистриран в България през 2017 г., е от Северна Ирландия. Мъртвите тела бяха открити в контейнера му на 23 октомври.

По повод случая българският премиер Бойко Борисов заяви, че от регистрацията през 2017 г. камионът не се е връщал в страната ни.

В същото време Китай обвини Великобритания за смъртта на 39-имата, пише британският в. "The Telegraph" Според китайските власти е "очевидно", че Великобритания "не е изпълнила задължението си да опази тези хора".

„Очевидно е, че Великобритания и свързаните европейски държави не са изпълнили задължението си да опазят тези хора от подобна смърт.

Надяваме се, че Великобритания и европейските страни ще изпълнят ангажиментите си към спазването на човешките права и ще положат необходимите усилия китайски граждани да не бъдат малтретирани и излагани на опасност от внезапна смърт“, се казва в коментар на подкрепяния от държавата китайски вестник Global Times.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови