Оръжейния барон Виктор Бут иска да спаси Тръмп от американската система. Кани го в Русия

OFFNews 07 април 2023 в 20:39 2430 2

Бут

Снимка Архив

Виктор Бут

Руският оръжеен търговец Виктор Бут, който неотдавна беше освободен от Вашингтон при размяна на затворници с Русия, предложи на бившия американски президент Доналд Тръмп да получи убежище в Русия, защото смята, че Тръмп рискува живота си в САЩ, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Администрацията на президента Джо Байдън няма да се задоволи да Ви прекара през съдебната и наказателната система. Тя предпочита по-скоро да сложи край на живота Ви, отколкото да Ви остави да се пречкате на пътя й", се казва телеграма, изпратена от Бут на Тръмп.

"Вие ще бъдете добре дошъл в Русия, Вие ще намери тук убежище на мира и ще можете оттук да оглавите борбата за американския народ", допълва търговецът на оръжие.

Виктор Бут бе задържан в Тайланд през 2008 г. и осъден в САЩ на 25 г. затвор. Той беше предаден на Русия през декември в размяна на американската баскетболистка Бритни Грайнър, осъдена там за трафик на дрога.

Москва и Вашингтон през последните години извършиха няколко такива размени.

Русия държи все още най-малко трима американци в затворите си, сред които и американския журналист Евън Гершкович, задържан миналата седмица и обвинен в шпионаж - първи подобен случай от съветската епоха, породил остри възражения от страна на западните държави.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

2

редовно четящ

08.04 2023 в 13:40

Ама тръмпо наистина заслужава да заживее в раzия!

22548

1

dolivo

08.04 2023 в 09:09

На Тръм само 1 му харесва в Русия - малолетни девойки ******* върху него.