Quantcast

ООН: В Южен Судан изнасилването заменя заплатата на бунтовниците

OFFNews Последна промяна на 11 март 2016 в 16:43 6528 3

Sudan
Бунтовници от Южен Судан

На бойците на бунтовнически организации от Южен Судан се позволява да изнасилват жени, вместо да им бъде плащано. Това съобщи Съветът за правата на човека на ООН, описвайки Южен Судан, като „един от най-големите нарушители на човешките права в световен мащаб“, предаде "Ройтерс".

„Въоръжените милиции, заедно с Народноосвободителната армия на Судан, правят каквото си поискат и вземат, каквото поискат“, гласи докладът на ООН.

„Повечето бойци, млади мъже, са плячкосвали добитък, лични вещи, насилвали жени и непълнолетни момичета, като компенсация за липсата на заплащане“.

Докладът на ООН обрисува стряскаща картинка на насилие – жени и деца, горени живи и заравяни в масови гробове; други бесени по клоните на дърветата.

Ръководителят на отдела по човешките права на ООН, Зеид Ра‘ ад Ал Хюсеин, предупреди, че систематичното и брутално насилие „се превръща в инструмент на войната“.

В периода между април и септември 2015 г., в ООН са регистрирани над 1300 случая на изнасилвания в Южен Судан.

Ал Хюсеин пояснява, че регистрираният брой на изнасилвания е само „капка в морето“, и че практиката се превръща в „оръжие“ в ръцете на милициите.

След отделянето си от Судан през 2011 г., Южен Судан бе погълнат от гражданска война през декември 2013 г., потапяйки страната в кръв и насилие. В резултат над 166 000 жители бяха принудени та дърсят убежище в базите на ООН, други два милиона напуснаха домовете си.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.04 2016 в 21:06

Полковник, и аз като Вас се зачудих. Още повече, ако прескочат границата, на север се говори за геноцид. А Южен Судан има проблем с водата, има недостък на храна и т.н. И от време на време, като се скарат за някой кладенец... понеже не могат съвсем да разчитат на правораздаването, може и да има някоя пукната от камък глава.
Да се върна на въпроса: източникът им е RT. Това обяснява ескалацията на интерпретацията.
Направих си труда да видя какво е докладвал споменатият Zeid Ra'ad Al Hussein:
http://ohchr.org/EN/NewsEvents/Pages/DisplayNews.aspx?NewsID=17200&LangID=E

11.03 2016 в 19:59

Не мога да разбера дали по големи идиоти са тези от ООН или тези от ОФФ-а. Има два вида "Южен Судан" Едното е държавата Южен Судан, Republic of South Sudan която по ред причини и обстоятелства познавам горе долу, и за която сефте чувам,че иа такива проблеми, прочее звънях тук и там - и приятели разни крайно очудени останаха от чутото, на кратко. Другото "Южен Судан" е Южната Част на Судан, където десетилетия има война, където банди мюсулмани - търговци на роби и цсякаква муслимска птпадък и помия тероризират живеещите тм христипни и анимисти. Нека оффцете бъдат така добри да цитират, както изисква порядъчността източника на тази статия и, дакажат за какво иде реч!!
Милони са жертвите на Ислямска република Судан в провинция дарфур, А и както виждам, цитирате, някакъв муслимски боклук: "Зеид Ра‘ ад Ал Хюсеин, предупреди, че систематичното и брутално насилие „се превръща в инструмент на войната“. от отдела по човешките права на ООН където водеща роля играе Севрна Коирея, Куба, Зимбабве, Южна Африка, и арабските деспотии. Да ви сера и на източниците. Ой ви плати за тази "новина"???

11.03 2016 в 18:53

Евроатлантически педали,тези австралопитеци ли ни карате да признаваме за равни на нас и да ги приемаме в държавата си ;)????