ООН: Правителствените сили убиват жени и деца в Алепо

ОFFNews 13 декември 2016 в 14:12 7795 3

Снимка Reuters

Правителствените сили са убили най-малко 82 цивилни в източно Алепо, съобщават от службата на Върховния комисар по правата на човека на ООН, позовавайки се на получени сведения. 

"Смята се, че все още има хиляди цивилни в кварталите, които доскоро бяха под контрола на опозицията, включително активисти и членове на гражданската отбрана, които са заплашени от тежки нарушения, включително арести, изтезания или убийство", пише говорителят на Върховния комисар по човешките права Рупърт Колвил. 

Според различни източници вчера правителствените сили и техните поддръжници са убили 82 души, сред които 11 жени и 13 деца. В понеделник е получена информация и за десетки тела по улиците на града, до които жителите нямало как да достигнат заради засилените бомбардировки и страха да бъдат застреляни.

Организацията е получила данни, че силите на режима са влизали по домовете и за стреляли по хората вътре, включително жени и деца. 

"Дълбоко се надяваме, че тези сведения са грешни или преувеличени, защото ситуацията е изключително променлива и е много трудно сведенията да се потвърдят", казват от службата, като допълват, че информацията е потвърдена от няколко надеждни източника. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!