ООН иска доказателства от ОАЕ, че принцеса Латифа е жива

OFFNews 19 февруари 2021 в 17:44 2058 0

Снимка Архив

Организацията на обединените нации поиска от Обединените арабски емирства доказателства, че още е жива дъщерята на емира на Дубай и премиер на ОАЕ шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, която преди дни заяви, че е държана в плен и се бои за живота си, предаде БТА. 

35-годишната принцеса Латифа сподели видео, в което казва, че е отчаяна, страхува се за живота си и не знае какво ще се случи с нея. Това бe първото видеопослание на принцесата от 2018 г. насам, когато през февруари тя опита да осъществи дълго планиран план за бягство от Дубай - с надуваема лодка и с помощта на своята фитнес инструкторка Тийна Яухиайнен и френския бизнесмен Ерве Жобер. Тогава Латифа бе върната в Дубай.

Говорителката на Върховния комисариат на ООН за човешките права Лиз Тросел заяви на пресконференция, че въпросът с принцеса Латифа е бил повдигнат вчера пред постоянната мисия на ОАЕ в Женева.

"Споделихме безпокойството си от ситуацията, предвид появилите се тази седмица тревожни видеозаписи. Поискахме повече информация и уточнения за сегашното й положение и доказателства, че е жива", каза тя.

Освен това, поради сериозното безпокойство за съдбата на принцеса Латифа, "поискахме правителството да приеме като свой приоритет отговора си", добави говорителката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!