Общо 39 руски обстрела на Херсонска област по време на ''примирието'' на Коледа

Путин беше обявил едностранно прекратяване на огъня

OFFNews 07 януари 2023 в 11:45 2741 5

Снимка УНИАН

Руснаците са обстреляли Херсонска област 39 пъти в рамките на Коледа. Бил е убит един, а ранени - седем души, съобщи председателят на Херсонската областна военна администрация Ярослав Янушевич, предаде УНИАН.

"Руските окупатори са обстрелвали територията на региона 39 пъти. Врагът атакува мирните селища с артилерия, реактивна система за залпов огън (РСЗО), минохвъргачки и танкове", заяви той.

По думите на Янушевич руската армия е обстреляла жилищни райони на Херсон девет пъти. Снарядите са поразили частни и жилищни сгради, както и сградите на пожарната и спасителната служба.

"За едно денонощие в резултат на руския обстрел е загинал един спасител, а седем жители на региона са били ранени с различна степен на тежест", каза още председателят на Херсонската областна военна администрация Ярослав Янушевич.

На 23 декември руският президент Владимир Путин беше обявил едностранно прекратяване на огъня след разговор с турския президент Ержеп Тайип Ердоган.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-132

5

Obiwan

08.01 2023 в 11:05

Примирие има само когато е двустранно. Нацистите не приеха.

-5840

4

на 23 декември е обявил?! Оффнюз проверявате ли си информацията?! Знаете ли кога е православната Коледа? Някой невеж трол е писал тая глупост наизуст, но е толкоз тъп, че по инерция е смятал като за католическа Коледа. Това е ярък факт каква информация се излага в този сайт. Фалшива :).

2550

3

alfakentavur

07.01 2023 в 21:35

Рашистка подлого, като не ти харесва OFFNews и като ти трият рашистките коментари, чий го търсиш тук? Д-то на Путлер е по на изток.

6386

1

Zlatko

07.01 2023 в 14:45

Offnews, излагате се!!!! Сами си подливате вода.
Какви са тези глупости в заглавието, а и не само? Каква католическа Коледа?
Може модератор да проверява коментари, да трие тези, които не разбира, не му харесват или са в нарушение с правилата, а няма кой да провери статиите преди публикуване?!?!
Персонал не се наема на парче. А писалия за “католическа Коледа” изпратете на курс за повишение на общата култура. Да научи, коя Коледа каква е и кога е.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика