Обратен завой: ''Вагнер'' остава в Бахмут, Москва ще им прати оръжие

OFFNews 07 май 2023 в 15:04 4807 3

Евгений Пригожин

Снимка Архив

Евгений Пригожин

Ръководителят на руската частна армия "Вагнер" Евгений Пригожин обяви, че Москва ще му изпрати боеприпаси, за да продължи боевете в Бахмут. Това по всяка вероятност означава, че бойците на Пригожин ще продължат с военните действия в най-горещата военна точка от войната в Украйна в момента.

Пригожин редовно критикува руските власти за липса на подкрепа на фронта.

В четвъртък Евгений Пригожин нападна руските си партньори в ужасяваща, изпълнена с експлицитни изрази тирада, заснета сред десетки трупове на войници на "Вагнер", припомня Би Би Си. На следващия ден той заяви, че бойците на Вагнер ще напуснат Бахмут до 10 май. Днес обаче Пригожин заяви, че Москва се е съгласила да осигури доставките, "необходими за продължаване на бойните действия" в града.

Очевидният обрат на Пригожин не е голяма изненада. Той е човек, който търси публичност и не е изпълнявал предишните си заплахи, допълва Би Би Си.

Руски войски и бойци от частната военна компания "Вагнер" от месеци се опитват да превземат Бахмут - въпреки съмнителната му стратегическа стойност.

Западни официални лица смятат, че в боевете са загинали хиляди руски войници и бойци на "Вагнер", а източният украински град се е превърнал в символична награда.

В новото си изявление Пригожин твърди, че генерал Сергей Суровикин, който командваше руските сили в Украйна между октомври и януари, е бил назначен да осъществява връзка между редовната руска армия и наемниците на "Вагнер".

"Това е единственият човек със звездата на армейски генерал, който знае как да се бие", заяви Пригожин. "Никой друг армейски генерал не е разумен".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

3

edin slep

08.05 2023 в 01:46

Не може да бъде ... а аз си мислех, че наш Геройко е нопостоянен.

Важното е да има зрелища за мужиците, другата седмица пак ще напсуваш Герасимов ... шоу да има. Бабы народят сново, так?

10298

2

AntiZ

07.05 2023 в 17:54

Повече ще им трябват чували. "Груз 200"

2073

1

Johnny B Goode

07.05 2023 в 16:26

Явно има още място останало в гробището отзад на снимката.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews