Обама с прощална реч на 10 януари

OFFNews 02 януари 2017 в 15:20 5011 10

Американският президент Барак Обама ще направи прощално обръщение на 10 януари, съобщи Reuters.

Той ще изнесе речта си в Чикаго. "Това е шанс да ви благодаря за невероятното пътешествие, да отбележа как променихте тази страна към по-добро през последните осем години и да изкажа някои размишления накъде ще поемем занапред", каза Обама.

Президентът отбеляза, че от 2009 г. насам американците са преминали през различни предизвикателства и са станали по-силни.

"Това е така, защото още от основаването си никога не сме спирали да вярваме, че заедно можем да променим тази страна към по-добро", допълни Обама.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29216

5

Лопе де Вега

02.01 2017 в 16:57

Лично за мен обамката беше втория след фъстъчения плантатор по глупост и неразбиране на глобалните политически реалности и процеси. Въоръжаването на Иран с атомно оръжие дотолкова промени разпределението на силите в света, че не може да има връщане назад. Това беше най-голямата грешка сред всички останали. Може би само Буш-младши беше разиграван от ЦРУ по-грубо от обама-мама. Сега на Тръмп предстои да изчисти авгиевите обори на американското разузнаване от политически играчи и да го организира по новому. Ако се сети да си създаде по примера на чичко Сталин свое, лично разузнаване, ще има по-точна и навременна информация за ставащото по света. Това е основата за вземане на правилни решения.

А на Обамка - айде, бегай!

Поздрав!