Обама с прощална реч на 10 януари

OFFNews Последна промяна на 02 януари 2017 в 15:20 4364 10

Американският президент Барак Обама ще направи прощално обръщение на 10 януари, съобщи Reuters.

Той ще изнесе речта си в Чикаго. "Това е шанс да ви благодаря за невероятното пътешествие, да отбележа как променихте тази страна към по-добро през последните осем години и да изкажа някои размишления накъде ще поемем занапред", каза Обама.

Президентът отбеляза, че от 2009 г. насам американците са преминали през различни предизвикателства и са станали по-силни.

"Това е така, защото още от основаването си никога не сме спирали да вярваме, че заедно можем да променим тази страна към по-добро", допълни Обама.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21762

7

spirit оригиналът

02.01 2017 в 17:52

Най-неудачният президент! Като такъв ще запомни историята Барак Обама, започнал няколко безмислени войни и отстъпил световната хегемония на Русия и Китай.

Вместо да се справи с основния си конкурент - Китай, който международните експерти наричат ​​"предизвикателство" и чиято икономика по обем на производство отдавна надмина американската, Обама се посвети на борба с Русия, която не претендира да е икономически лидер в света. Впрочем, всичко се изясява, когато се отчете, че главният концептуален стратег на администрацията на Обама е престарелият полски маразматик Збигнев Бжежински, чиято пожизнена русофобия не е свързана толкова с антикомунизма, колкото с фантомната болка на полски емигрант по загубената още през 18 век Реч Посполита.

25215

5

Лопе де Вега

02.01 2017 в 16:57

Лично за мен обамката беше втория след фъстъчения плантатор по глупост и неразбиране на глобалните политически реалности и процеси. Въоръжаването на Иран с атомно оръжие дотолкова промени разпределението на силите в света, че не може да има връщане назад. Това беше най-голямата грешка сред всички останали. Може би само Буш-младши беше разиграван от ЦРУ по-грубо от обама-мама. Сега на Тръмп предстои да изчисти авгиевите обори на американското разузнаване от политически играчи и да го организира по новому. Ако се сети да си създаде по примера на чичко Сталин свое, лично разузнаване, ще има по-точна и навременна информация за ставащото по света. Това е основата за вземане на правилни решения.

А на Обамка - айде, бегай!

Поздрав!