Обама отново призна намесата в Либия за грешка

OFFNews 02 юни 2016 в 15:50 3885 5

За пореден път американският президент Барак Обама призна, че намесата в Либия през 2011 г., която доведе до падането на режима на Муамар Кадафи, не се е развила по начина, по който му се е искало. Това каза той при среща с жители на щата Индиана. 

На въпроса какво би променил, ако може да се върне назад във времето, президентът отговори, че военната интервенция в Либия е довела страната до хаос.

"Що се отнася до външна политика, както съм казвал преди, ние решихме да се намесим в Либия като част от коалиция, за да се уверим, че Кадафи, който спонсорира тероризъм с държавни пари, не започне да избива собствения си народ. Успяхме и спасихме десетки хиляди животи, но аз разчитах твърде много на другите държави да стабилизират и поддържат формирането на правителство и сега е някаква каша", каза Обама.

Той призна, че прави грешки ежедневно: "Трябва да кажа, че всеки ден допускам грешки. За щастие повечето не са толкова големи. Понякога просто разчиташ на преценката си, защото работиш с вероятности. Не знаеш перфектния отговор. Ако нещо е лесно, то не стига до бюрото ми", допълни демократът.



Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7506

4

Ако след Втората Световна Война светът е по-добро место за живеене се дължи изключително на САЩ.

6145

3

kokoten

03.06 2016 в 08:36

Да не забравяме Чили,Салвадор,Гватемала,Гранада и началото Корея и изобщо туу мени грешки.....май е много гнила работата...

13685

1

mclaranist

02.06 2016 в 16:58

Бе много ви ,,скъпи" грешките, г-н Президент на ВСЕСИЛНИТЕ- САЩ. Първо беше грешка Ирак, после се оказа,че малко объркахте Афганистан, сега грешка е Либия, както сте я подкарали на грешки, да очаквам ли, че ще кажете, че е било грешка цлата ,,Араска пролет" барабар със Сирия. Само че вашите ,,Oops" излизат през носа на Европа и света ;).