ОАЕ ще привлича таланти от цял свят с нова визова политика

OFFNews 05 февруари 2017 в 16:15 5135 5

Снимка Pixabay

„Обединените арабски емирства направиха нововъведения във визовата си политика, за да привлекат най-добрите чуждестранни таланти в области като медицината, науката и научните изследвания в страната”, заяви премиерът шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, цитиран от Блумбърг.

"Обединените арабски емирства е земята на възможностите", заяви Шейх Мохамед в Twitter след заседанието на кабинета. „Привличането на най-добрите таланти ще е чудесна придобивка за нашата икономика и бъдеще", каза той.

Съгласно действащия закон на Арабските емирства не се предлага постоянно пребиваване на чуждестранни работници на територията на страната.

Шейх Мохамед, който е и вицепрезидент на ОАЕ и владетел на Дубай, наредил да се съставят комитети с цел да определят "жизненоважните сектори, които ще бъдат отворени за специализирани визи и да изготвят план за привличане на най-забележителните регионални и международни таланти", се казва в изявлението на Мохамед.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

5

Izalina

05.02 2017 в 23:28

Те и досега си се справяха повече от добре с привличането на качествени кадри. Включително не малко кадърни българчета направиха чудесни професионални кариери там.

77927

3

El Commandante

05.02 2017 в 18:26

Шейх Мо,за разлика от саудитите е много умен мъж, не че не е същия боклук като катарските шейхове когато стане дума за подкрепа за Ислямска държава, но всячески се старае да стои далече от прожекторите и прави така че Дубай е туристически рай и икономиката им изобщо не е толко зависима от петрола.
Питайте сека една произволна фолкпевица къде иска да я водите зимата, там нема ни една изискана дето да иска в Санкт Антон или Шамони,пък ако инпеедложите да я водите на Куршевел директно ше ви пита за ква я мислите с тоя Кур....кво беше...

13350

2

torbalancho

05.02 2017 в 18:17

Рязаните карабини и чаршафите проумяха че прогреса е сила, а силата е прогрес...

Там между другото работи единственото в света напълно компютъризирано автоматизирано метро...

Естествено не е създадено от чаршафите, а от европейски фирми!!