Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Новото гръцко правителство остава в почти същия състав

OFFNews 22 септември 2015 в 10:13 2243 0

Новото гръцко правителство ще бъде в почти същия състав като при първия мандат на Алексис Ципрас. Това съобщи РИА Новости, позовавайки се на свои източници в Атина.

Никос Кодзиас ще остане на поста си като министър на външните работи. Министърът на отбраната също ще остане без промяна – Панос Каменос.

Министър на финансите ще остане Евклид Цакалотос, който пое поста, след като Янис Варуфакис подаде оставка. Цакалотос водеше и преговорите с кредиторите за третия спасителен план за Гърция.

Финансовият министър в служебното правителство Йоргос Хулиаракис пък ще бъде назначен като министър в ново министерство за изпълнение на договореното с кредиторите.

Според източниците на РИА Новости все още не е ясно кой ще поеме поста на председател на гръцкия парламент. За момента се обсъждат две кандидатури – на бившите министри Никос Вуцис и Тодорис Дрицас.

Новото гръцко правителство ще бъде обявено официално в сряда сутринта. Тогава министрите ще положат и клетва.

В същото време Ципрас обяви, че всички европейски държави трябва да обединят усилията си, за да се справят с миграционната криза и призова Европейския съюз да помага повече на страните, които поемат основния приток.

Той отправи и критики към Европа за това, че не е предприела стъпки за защита на тези страни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!