Нови санкции от Япония удрят Русия

OFFNews 27 януари 2023 в 07:46 4645 4

Министър-председателят на Япония Фумио Кишида.

Снимка БТА/АП

Министър-председателят на Япония Фумио Кишида.

Япония затяга санкциите си срещу Русия, считано от днес. Причината е поредната вълна от ракетни нападения в Украйна, предаде Ройтерс.

Япония добавя стоки в списъка със забранени за износ, замразява активи на още 22 руски длъжностни лица и 3 организации.

Решението идва, след като в четвъртък Русия предприе ракетни нападения в Украйна, при които загинаха най-малко 11 души. Те бяха извършени, след като Германия и САЩ обещаха да доставят танкове, които биха могли да помогнат на Украйна да се противопостави на нова руска офанзива.

"В светлината на ситуацията около Украйна и за да допринесе за международните усилия за осигуряване на мира, Япония ще въведе забрани за износ в съответствие с други големи държави", се казва в съобщение на Министерството на икономиката, търговията и промишлеността.

Новите санкции включват и забрана, считано от 3 февруари, за доставки на стоки за 49 организации в Русия, които биха могли да бъдат използвани за повишаване на военния ѝ потенциал. Сред тях са продукти като водни оръдия, оборудване за проучване за наличие на газ, ваксини, рентгеново оборудване, експлозиви и роботи, заяви министерството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

4

Джендо Джедев

27.01 2023 в 11:12

Пешко,

Тия да си държат ваксините, ония да си държат чиповете, трети - не знам какво си... И накрая Рашка се връща в каменната ера защото сама не може да произвежда нещо повече от чукове. :D

-970

3

Смелници, да си държат ваксините :))

-529

2

6екеr4о

27.01 2023 в 10:25

Както казваше Бай Тошо: Нема лабаво!
Щом и ваксини, и роботи, и всякакво оборудване, отказват да им доставят, значи работата е дебела.
Някой беше обобщил: Щом санкциите не работят, значи трябват още санкции!
Но, някак си, мнооого бавно се случват нещата, но колкото Путлер е православен християнин, вярващ, толкова икономиката на блядовете ще се справи чрез "импортзамещение", нова вълшебна думичка (означаваща заместване на импорта с местно производство), повтаряна от пропагандаторите, като заклинание. ПедеРацията се разпада!

345

1

Джендо Джедев

27.01 2023 в 08:36

Всички обичат Путя! ;)