Нови ракетни удари срещу Украйна: На прицел са Киев и Харков

OFFNews 02 януари 2024 в 08:47 3408 5

Разрушения в Украйна

Снимка Getty Images

Русия удари Киев и Харков с ракети, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на военната администрация в столицата. Нападението се случва часове след като президентът Владимир Путин обеща да отмъсти за украинската атака срещу руския град Белгород. Украинската противовъздушна отбрана е отблъснала атаката с дронове.

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщава, че падащи отломки от свален руски дрон са предизвикали пожар в киевския квартал Деснянски.

Той добави, че силните експлозии, чути рано тази сутрин, са били предизвикани от системите за противовъздушна отбрана, участващи в отблъскването на атаката. На място са пристигнали аварийните служби, пише БТА.

Районът, разположен на източния бряг на река Днепър, е най-населеният в Киев.

Службите за спешна помощ са били изпратени също и в Голосеевски район в столицата, намиращ се на западния бряг на Днепър. Няма още данни за пострадали и щети.

Град Харков също е бил под „мащабна ракетна атака“, казва кметът Игор Терехов.

На връх Нова година войските на Руската федерация изстреляха 28 ирански дрона "Шахед" срещу Одеса. Това се случи след най-голямата въздушна атака на Русия срещу Украйна, при която загинаха най-малко 39 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

5

Кок

02.01 2024 в 14:26

Да представя ли си Путин след като свърши войната която той губи и ще загуби как ще живеят Украинци и Руснаци през къде ще минават Руснаците за чужбина и какво репарации ще плащат или не го интересува да ама Олигарсите му искат да ходят по курорти и харчат народни пари е те няма да го оставят ще му спретнат ,,нещичко,,Жалко за избитите Хорица.

2550

4

alfakentavur

02.01 2024 в 12:36

Moirae, освен това твърдим, че тази държава е изкуствено създадена и сме един народ. И за да убедим хората в това им пускаме бомби и ракети.

4038

3

Moirae

02.01 2024 в 12:24

Няма победи по фронта следователно стреляме с бомби по гражданите на Украйна.

2099

2

Mateevk

02.01 2024 в 10:18

Как се помита най-голямата по територия европейска държава с 45 милиона население прпеди войната? Две години слушаме лъжи, хвалби и заплахи. Като почнем с лъжите на Захарова, че само луд човек може да си представи, че Русия ще нападне Украйна, минем през ехидния коментар на Путин, че още не били започнали, прогнозата на същата Захарова, че до август 2022 г. Украйна може и да я няма и стигнем до сегашните закани на един окончателно побъркал се тиранин с ниво и манталитет на уличен гамен. А може би именно той е лудия, когото Захарова е имала предвид преди началото на войната?

135

1

Far Rider

02.01 2024 в 09:47

По любимия на Денков канал "Росия 1" Путин заяви: (цитат) ще пометем украинците. Няма смисъл да коментирам.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика