Нови преговори Украйна-Русия в понеделник, израелският премиер се срещна с Путин

OFFNews 05 март 2022 в 20:09 3522 2

Нов трети кръг от преговорите между Украйна и Русия ще се състои в понеделник, съобщава руската редакция на Би Би Си, като цитира ръководителя на парламентарната група на партията на Зеленски "Слуга на народа" - Давид Арахамия.

Към момента не се съобщава час и място на разговорите.

Първите два кръга преговори, проведени на територията на Беларус в близост до границата с Украйна, не доведоха до резултат. Договореният зелен коридор за евакуация днес се провали, след обстрел в района на Мариупол.

Междувременно израелският премиер Нафтали Бенет се е срещнал днес с Путин в Москва. Според говорителя на Кремъл Дмитрий Песков е била обсъдена ситуацията в Украйна. Според изявление на офиса на Бенет срещата му с Путин е продължила повече от два часа и половина. 

По всичко личи, че Израел може да се включи като посредник в преговорите след като по-рано даде знак, че би предоставил неутрална територия за разговори. След срещата с Путин Бенет се е обадил на Зеленски, пише Би Би Си-Русия.

Неотложността на посещението на Бенет се подчертава от факта, че израелският премиер, който е ортодоксален евреин, наруши Шабат (еврейския ден за почивка), за да отлети за Москва. Според еврейския закон изключения могат да се правят само в ситуации, в които животът е застрашен, коментира Би Би Си.

По-късно Бенет излетя за Берлин, където ще се срещне с канцлера Олаф Шолц. Израел координира действията си със САЩ, Германия и Франция, съобщиха от кабинета на министър-председателя.

Бенет беше придружен на разговорите с Путин от друг член на кабинета - Зеев Елкин. Той е роден в Харков, където все още живеят негови роднини, допълва Би Би Си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

05.03 2022 в 21:40

Бре! Не знаех, че в израелското разузнаване служат комплексирани алкохолици.

-8580

1

Евреите ако решат могат да ликвидират Лилипутин за 5-10 минути.
 
X

Да помогнем на украинските деца!