Нова нискотарифна авиокомпания ще лети до Бразилия и Сейшелите

ОFFNews 26 септември 2017 в 11:52 3475 0

Снимка Ройтерс

Стартът на нова нискотарифна компания бе обявен днес от Аir France. Новият европейски превозвач се казва Joon и ще влезе в битката клиентите, които искат да пътуват на по-ниски цени.

От Air France описват Joon като хибрид между нискотарифните и традиционните превозвачи. Основните клиенти, които новата компания иска да привлече, са хората, родени през 80-те и 90-те години на миналия век и началото на хилядолетието. Именно това поколение иска да си позволи пътувания, но и да намира начини да пести, обясняват от компанията. 

На борда на самолетите на Joon ще има безплатен безжичен интернет и USB портове за зареждане на мобилни устройства, съобщи "Райтерс".

Пътниците ще могат да свързват полетите между Air France и Joon на летище "Шарл дьо Гол" в Париж, като използват един билет на Air France, заяви на пресконференция Жан-Мишел Матию, директор на новата компания.

Joon ще започне с полети на кратки разстояния в европейски точки като Барселона, Берлин и Лисабон през декември, а в края на март 2018 г. предстои и старта на дългите пътувания, като част от дестинациите са Форталеза в Бразилия и Сейшелите.

Авиокомпанията ще разполага с 10 самолета за полети на дълги разстояния и 18 самолета за кратки разстояния до 2020 г.

Тарифите за европейските градове ще започват от 39 евро, а за Бразилия - от 249 евро, полетите от Сейшелските острови ще започват от 299 евро (от Париж).

Новата компания ще наеме 1000 души кабинен персонал до 2020 г. Първоначално ще използва самолети Airbus A340 по маршрути за дълги разстояния и ще премине към по-модерни самолети A350 от 2019 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!