Нов пожар в химическия завод край Хюстън, евакуираха хората

OFFNews 02 септември 2017 в 10:44 1711 0

Силен пожар и експлозия в химическия завод стреснаха жителите на град Кросби близо до Хюстън. Оказа се, че контейнери с взривоопасни материали отново са избухнали, тъй като няма как да бъдат охлаждани заради спряното електричество, предават световните медии.

Създадена е зона за сигурност в радиус от 2,5 км., местните жители са евакуирани, а еколози следят за нивото на токсични вещества в атмосферата.

Ураганът Харви, който премина през Хюстън, нанесе сериозни щети на химически завод. В четвъртък избухнаха няколко контейнера с органични пероксиди. 

Жертвите от урагана Харви вече са 47. Стихията отслабна, но продължава да причинява наводнения в щатите Хюстън, Луизиана и Тенеси. 

Близо 2 млн. души са останали без дом, а хиляди домакинства са без електричество.

Президентът Доналд Тръмп призова Конгреса да отпусне помощ от 8 млрд. долара за следствията от стихията и обяви, че това е най-скъпото природно бедствие в историята на САЩ.

Тръмп и съпругата му Мелания ще посетят Хюстън и други засегнати от стихията градове днес, а утре президентът Тръмп обяви деня - неделя за ден на молитва за жертвите на урагана "Харви".

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови