Нощен пожар в склад за боеприпаси край Белгород в Русия

OFFNews 27 април 2022 в 07:11 1735 0

Снимка УНИАН

Пожар е избухнал в района на село Стара Нелидовка край Белгород, близо до границата с Украйна, съобщи губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков в своя канал в Телеграм. По предварителни данни гори склад с боеприпаси.

Според разказа на Гладков, шумът от взрив го събудил към 3:35 сутринта местно време. Чули се общо 3 взрива. „Разрушения на жилищни сгради, на къщи, няма. Пострадали сред цивилното население също.“ – заяви Гладков. Малко по-късно губернаторът допълни, че откритият огън на мястото на пожара е потушен. Губернаторът съобщи и вчера за обстрел на с. Головчино в Грайворонския градски окръг. При тази атака са пострадали няколко нежилищни сгради и четири къщи. От 24 февруари граничните с Украйна села са подлагани неведнъж на обстрел, напомня Интерфакс.

На 1 април в резултат на въздушен удар на украинската армия избухна пожар в база с горива в Белгород. На 12 април в Шебекинския район на границата с Харковска област бяха повредени железопътните линии. На 14 април при обстрел беше ранен от осколки жител на Журавльовка. В Журавльовка и Нехотеевка беше въведено и извънредно положение. На 24 април идващ откъм територията на Русия снаряд се взриви в полето близо до село Отрадное. На 25 април са обстреляни териториите на Нехотеевка и Журавльовка, ранени са двама, изброява инцидентите Интерфакс.

Още на 18 април шефът на Главното разузнавателно управление на Украйна ген. Кирил Буданов коментира инцидентите от руската страна, като заяви, че службите разполагат с информация, че Руската федерация готви провокации. „Целта на такива провокации е оправдаване на собствената агресия.“ – заяви Буданов в интервю за „Шпигел“. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови