Нощен обстрел над Киев, поразена е жилищна сграда

Байдън ще обяви нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 375 млн. долара

OFFNews 20 май 2023 в 07:22 2796 1

пожар

Снимка ДСНС Украйна

Пожар в жилищна сграда

Киев отново стана обект на руска въздушна атака през изминалата нощ, а властите съобщиха за паднали отломки в три квартала на украинската столица и пожар на покрива на жилищна сграда, предаде Франс прес.

„Пожар на покрива на девететажна сграда в един от жилищните комплекси на район Днепровски“, написа в Телеграм кметът на Киев Виталий Кличко, като добави, че все още няма информация за жертви.

Пожарът е причинен от "падане на отломки", уточни ръководителят на гражданската и военна администрация на Киев Сергий Попко, като призова населението да остане в бомбоубежищата.

Други отломки паднаха на няколко улици в кварталите "Дарницки" и "Соломянски", каза Попко, като обясни, че информацията за щетите и възможните жертви се проверява.

В 00:45 ч. местно време украинската армия съобщи, че дронове "Шахед" се насочват към района на Киев.

Властите съобщиха за експлозии там, както и в Черниговска обалст.

Системите за противовъздушна отбрана действат в Киевска и Черниговска области, съобщи украинската армия.

Днес в Хирошима се очаква да пристигне украинският президент Володимир Зеленски за участие в срещата на върха на Г-7, където ще проведе този уикенд и двустранна среща с френския си колега Еманюел Макрон, научи Франс прес от дипломатически източници.

Един от тези източници потвърди, че Зеленски ще се срещне с лидерите на страните от Г-7 и с техните гости, включително от Бразилия и Индия.

Украинският президент ще пристигне в Хирошима на борда на самолет, предоставен от Франция след разговор с Еманюел Макрон и „по искане на украинците“, уточни френски дипломатически източник.

Президентът на САЩ Джо Байдън, с когото Зеленски ще разговаря в Япония, ще обяви нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 375 млн. долара, каза американски представител, поискал да остане анонимен, предаде Ройтерс.

Служителят уточни, че новия пакет военна помощ за Киев ще включва артилерия, боеприпаси и реактивни системи за залпов огън HIMARS.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!