Норвегия съди бивш командир на 'Вагнер'

OFFNews 25 април 2023 в 10:58 1567 3

ЧВК

Снимка Архив

ЧВК "Вагнер"

Бивш командир на руската военна група "Вагнер", избягал от Норвегия, се явява днес в съд в Осло, за да отговаря по обвинение, че е бил замесен в бой в бар, оказал е съпротива при арест и е носил въздушен пистолет, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

26-годишният Андрей Медведев е прекосил руско-норвежката граница през януари. След това той разказа за периода, който е прекарал като част от "Вагнер" заедно с руските сили в Украйна. Кандидатства и за убежище в Норвегия.

Сега на Медведев са му повдигнати обвинения във връзка с няколко инцидента. На 22 февруари той се сбил с друг мъж пред бар в Осло и когато полицията пристигнала, той оказал съпротива при задържането и ударил един полицай. При друг инцидент на 14 май Медведев е внесъл въздушен пистолет в бар.

Той ще пледира виновен по обвиненията за оръжието, заяви адвокатът му Бриюлф Риснес. Медведев щял да пледира невинен по други обвинения, допълни юристът, без да навлиза в подробности. Защитникът изрази надежда, че клиентът му няма да бъде осъден на затвор. Максималното наказание за провиненията на Медведев е до 3 г. затвор.

Ако бъде осъден, Медведев не рискува обезателно изгонване от страната. Имиграционните власти припомниха, че когато кандидат за убежище е осъден за престъпление, при което има проява на насилие, може да му бъде издадено временно разрешително за пребиваване в страната, вместо постоянно.

Норвежката полиция разследва освен това периода, който Медведев е прекарал в Украйна като част от "Вагнер" и по случая руснакът е разпитван.

През февруари Медведев разказа пред Ройтерс, че се е сражавал в Украйна, в това число в района около Бахмут, където от месеци се водят ожесточени боеве между руските и украинските сили.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

3

6екеr4о

25.04 2023 в 11:15

На тоя трябва да му спрат пиенето, иначе всичко ще си каже...

11462

2

dardorel

25.04 2023 в 11:11

Трудно е да избягаш от първите 7 и гените си...

345

1

Джендо Джедев

25.04 2023 в 11:07

Тия орки не могат да избягат от дивашката си природа. Трябва да еволюират, ама направо физически!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика