''Ню Йорк таймс'': САЩ ще осигурят съветски танкове на Украйна

OFFNews 02 април 2022 в 09:28 3805 2

Снимка Pixabay

САЩ ще си сътрудничат със своите съюзници за доставяне на танкове съветско производство на Украйна с цел укрепване на нейната отбрана в Донбас, съобщава в. "Ню Йорк таймс", като цитира американски служител.

Според източника, пожелал анонимност, решението на Вашингтон да действа като посредник, за да помогне за предаването на танковете, е взето в отговор на искане, отправено от украинския президент Володимир Зеленски. Това е първият случай от началото на войната в Украйна, при който САЩ помагат за предоставяне на танкове, отбелязва американското издание.

Прехвърлянето на танковете, с които украинските военни знаят как да боравят, ще започне скоро, заяви служителят. Той обаче отказа да разкрие колко танка ще бъдат пратени или от кои държави ще дойдат те, посочва вестникът.

По думите му танковете ще позволят на Украйна да нанася артилерийски удари с голям обсег срещу руски цели в Донбас, отбелязва "Ню Йорк таймс".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

2

alfakentavur

02.04 2022 в 10:45

Няма вече Русия, има Нов СССР. А както е известно за СССР американските технологии и техника са нещо мечтано, но недостъпно :)
 
X

Да помогнем на украинските деца!