Нито един ученик не издържа изпита за университет в Либерия

OFFNews 27 август 2013 в 10:51 6833 13

Либерийският университет
Либерийският университет

Нито един ученик не успя да вземе тазгодишния приемен изпит за университет в Либерия.

От близо 25 ооо зрелостници никой не е издържал входния тест за Либерийския университет - едно от двете държавни висши училища в западноафриканската страна.

Трудно ми е да повярвам, че нито един кандидат не успя, казва министърката на образованието, цитирана от Би Би Си. 

От университета виждат причините за провала в липсата на ентусиазъм и на дори бегли познания по английски у кандидат-студентите.

Либерия все още се възстановява от изтощителна гражданска война, която приключи преди десет години. По думите на президента Елън Джонсън Сърлийф - Нобелов лауреат за литература, образователната система в страната все още се намира в безпорядък. В много училища липсват учебни материали дори за основното образование, а част от учителите са със слаба квалификация. Въпреки това досега не е имало година, в която нито един зрелостник да не вземе кандидатстудентския изпит, за явяване на който се плаща такса от 25 долара.

Кандидати споделят, че мечтите им са разбити и не могат да си обяснят как никой не е издържал изпита. Образователният министър лично се зае с казуса и ще обсъди причините за провала с ръководството на университета. "Знам, че системата има слабости. Но да се яви цяла група хора и никой да не премине, това поражда някои съмнения у мен", казва министърката. Тя дори сравнява ситуацията с "масово убийство".

В същото време ръководството на университета настоява, че резултатите са реални и няма да ги преразгледа под влияние на емоциите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews