Николай Младенов става специален представител на ООН за Ирак

Последна промяна на 02 август 2013 в 21:28 4246 8

Николай Младенов. Снимка: БГНЕС, архив
Николай Младенов. Снимка: БГНЕС, архив

Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун назначи бившия български външен министър Николай Младенов за негов специален представител за Ирак и председател на Мисията на ООН за подпомагане на Ирак (UNAMI).

Младенов ще замести на поста германеца Мартин Коблер, съобщават от пресслужбата на ООН.

Николай Младенов има богат опит в обществените длъжности. Като бивш министър на външните работи на България той е осъществявал дипломатическите си ангажименти с голям брой партньори, включително в Близкия изток. Бил е министър на отбраната в своята страна и член на Европейския парламент, като е участвал в комисията по външни работи на ЕП и Делегацията на ЕП за Ирак, посочват още от пресслужбата на ООН.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.11 2013 в 21:16

Николай Младенов СЪС СИГУРНОСТ не би могъл да е син на дъщерята на Петър Младенов по простата причина, че двамата с нея са връстници. Но е възможно да са някакви по-далечни роднини.

04.08 2013 в 10:44

До протестиращ - не говорете глупости, Младенов има маса други неща, за които може да бъде критикуван, но това което твърдите е напълно невярно. Николай Младенов НЕ Е ВНУК на Петър Младенов. Петър Младенов има една дъщеря, която има 4 деца, но Николай Младенов не е сред тях.

04.08 2013 в 08:58

Бъзикаш ли се? Щото ако е вярно ...

04.08 2013 в 08:52

Не можеш. Няма.
Току що беше станал министър на външните работи, и по инерция важеше една покана към него, в качеството му на министър на отбраната. Дойде, мъкнеше със себе си посланници и военни аташета от антихитлеристката коалиция, от Световната война. Всичките наконтени и напудрени, всичките с парфюмирани тефтерчета с речи. Посланникът на Русия не доведе.
А събирането беше във Военно-историческия музей, по повод второто, допълнено издание на книгата "Ние бранехме тебе, София". Документална книга с картинки и снимки, спомените на изтребителите, които са пазили България през 41-44-та.
Авторът говори три минути, сухо, и по същество. На екрана до него се сменяха снимки, без коментар. Беше много тежно, военни на всякаква възраст, и съвсем млади, видели кой каквото, мълчаха с треперещи брадички.
После дадоха думата на най-главния, разбира се, на жив министър. Говори дълго, завърши с победни трели на фалцет, в стил "победата на американското оръжие и завинаги, хайл хитлер! и както всичките тия хора бяха потънали в земята от срам от приказките му, а малко преди това плачеха, така зацвилиха от смях. Той не разбра. Заради това думата поиска последния жив тогава български бомбардировач, и също като автора на книгата за три минути каза такова, че тия дето стояхме до вратата, табунчето от дипломати и министърчето - едвам не ни сгазиха като побягнаха. Нещо не успяха да възразят.
После същия тоя офисен плъх събирА тука некви людоеди, понеже били приятели на сирийците, макар че народната армия на Сирия не ги приема за приятели, но щом ООН му вярва за Ирак ...
Щеше да е много смешно, ако там наистина не мряха хора.
Добре дошли в Ню-Йорк, Абсурдистан!

03.08 2013 в 23:31

МайУмнуй мумчетува ... шОдънистани министер, ту нЕй тяшка рабута. Днес меринджей, а утри - глежгу вмирджан савози. МарАдос, махУбос, ей ...!!

03.08 2013 в 13:05

Този индивид е внук на небезизвестния "танкист" Петър Младенов. Поредният "аниткомунист" в партията на ГЕРБ.

02.08 2013 в 22:47

Ето ви една статия на ВЕЛИКИЯТ НИ ПОЛИТОЛОГ И РАЗСЛЕДВАЩ ЖУРНАЛИСТ АНТОН ТОДОРОВ! Дано прогледне Българина и да разбере защо живее така повече от век! http://reporterbg.com/index.php?id=55642

02.08 2013 в 22:30

Ако този имаше очи, бих му ги извадила собственоръчно!