''Нямам против Тръмп да не пише в Twitter, но беше грешка да му забраняват''

OFFNews 27 ноември 2022 в 08:10 2292 0

Профилите на Доналд Тръмп и Илон Мъск в Twitter

Снимка Getty Images

Профилите на Доналд Тръмп и Илон Мъск в Twitter

Нямам нищо против Тръмп да не пише в Twitter. Важното е, че Twitter поправи сериозната грешка, като забрани акаунта му, въпреки че няма нарушение на закона или условията за ползване на услугата, написа милиардерът и собственик на социалната мрежа Илон Мъск в Twitter. 

В същото време той подчерта, че призивите към насилие ще продължат да бъде забранени в Twitter. Профилът на бившия американски президент беше блокиран на 8 януари 2021 г., след като поддръжници на Тръмп нахлуха в Капитолия във Вашингтон след загубата му на президентските избори срещу Джо Байдън. 

Миналата седмица Мъск обяви повторното активиране на акаунта на Тръмп, който на свой ред обяви, че няма интерес да се върне в социалната мрежа. Бившият американски президент уточни, че ще се придържа към собствения си сайт за социални медии "Truth Social" - приложение, разработено от "Trump Media & Technology Group".

Тръмп многократно е използвал Twitter, както и други социални мрежи, за да твърди, че е имало широко разпространени изборни измами, и за да разпалва протестните настроения.  Нападението върху Капитолия през 2021 г. се разследва от американски прокурори и комисия на Конгреса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови