Няма вечни приятели - Русия включи Гърция във вражеския списък

OFFNews 22 юли 2022 в 12:40 11895 3

Заедно с Гърция в актуализацията на списъка са още Дания, Словакия, Словения и Хърватия.

Снимка Banking News

Заедно с Гърция в актуализацията на списъка са още Дания, Словакия, Словения и Хърватия.

Гърция, Дания, Словакия, Словения и Хърватия са включени в списъка на неприятелски настроените към Русия държави, съобщи в петък пресслужбата на кабинета на министрите на Руската федерация, цитирана от ТАСС.

В доклада се казва, че кабинетът на министрите е актуализирал списъка на страните, "извършващи неприятелски действия, насочени срещу руски дипломатически и консулски мисии в чужбина". Този списък включва Дания, Гърция, Словакия, Словения и Хърватия.

Заповедта е приета в изпълнение на указ 24 на президента Владимир Путин от 23 април 2021 г. „За прилагане на мерки за въздействие (противодействие) на неприятелски действия на чужди държави“. Документът предполага ограничаване на възможността и дори пълна забрана за такива страни да наемат местни лица за служители в консулства, посолства и представителства на държавни агенции, намиращи се на руска територия.

Кабинетът съобщи, че освен допълнението на списъка с имената на новите държави, е посочен и броят на местните лица, с които дипломатическите мисии на неприятелските държави могат да наемат персонал. За Гърция, според новата заповед, е определен лимит от 34 души, за Дания - 20, за Словакия - 16. Хърватия и Словения няма да могат да наемат изобщо местни служители в своите консулски служби и дипломатически мисии, допълва ТАСС.

На 5 март т. г. правителството на Русия с постановление номер 430 утвърди списък на държавите и териториите, извършващи неприятелски действия спрямо Русия, нейни фирми и граждани. Тогава в списъка беше вкарана и България. Изявлението на ТАСС от днес е малко странно, защото според обявеното в началото на март в списъка бяха вкарани колективно всички страни-членки на ЕС, в това число и Гърция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

3

dolivo

22.07 2022 в 16:14

азерски газ все пак тече през Гърция, конкуренция

Руснаците с конкуренция трудно се справят по друг начин, защото не им стигат кадри о дисциплинирана организация базирана на позитивна мотовация

Само страх и алкохолна зависимост е спойката на мотивацията в Русия. Другото е романтика, дето като паднеш в прицела на партиен кадър някой, бързо те изоставя всякаква романтика

1600

2

HolyDiver

22.07 2022 в 15:45

Според руснаците целия западен свят им е враг (приятели са им Китай, Монголия и Северна Корея).
На целия западен свят не му пука за Русия и не иска нищо повече от тях освен да си седят в границите без да нападат и окупират чужди територии все едно сме в ерата на колониалното господство

1220

1

хr4

22.07 2022 в 15:31

Братушките както винаги са леко подпийнали! Чак сега се сетиха, че Словакия им е враг при положение, че словаците преди повече от два месеца подариха на украинците почти целите си ВВС и ЗРВ. смйешнО!