"Няма как да приемем в Германия и семействата на бежанците"

OFFNews 10 ноември 2015 в 18:58 3423 4

Няма как да съберем бежанците, пристигнали в Германия, със семействата им в родните им страни. Това обяви говорителят на германския канцлер Ангела Меркел Щефен Зайберт. 

Властите вече работят с пълен капацитет, за да регистрират хората, които вече са в Германия. Когато се погледне реално на нещата, за всеки е ясно, че събирането на семействата е невъзможно при тези условия, подчерта той. 

Говорителят на Меркел каза още, че германските закони за бежанците няма да бъдат променяни. 

Коментарът му идва, след като вътрешният министър Томас де Мезиер заяви, че мигрантите, търсещи убежище, ще получават вече "субсидиарна защита", а не бежански статут. Така мигрантите ще имат право да останат в страната една година, а семействата на получилите този статут няма да могат да се пренесат при тях. 

Мезиер беше остро критикуван от коалиционния партньор на Ангела Меркел Социалдемократическата партия. 

Думите на Мезиер бяха остро критикувани от коалиционния партньор на Меркел - Социалдемократическата партия. Оттам подчертаха, че подобна политика само ще принудят повече мигранти да тръгнат към Европа. 

Християнсоциалния съюз обаче се изказа в защита на Мезиер. Това доведе до поредното разделение във властта, след като едва преди седмица партиите в управляващата коалиция успяха да се споразумеят за нови мерки за борба с мигрантската вълна след месеци на преговори.

Около 10 000 мигранти, търсещи убежище, влизат в Германия всеки ден. Очаква се броят им да достигне над 1 млн. души до края на годината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков