Няма да има среща между Байдън и Путин, Блинкен отмени утрешната си с Лавров

Сателитни снимки показват ново разполагане на над 100 военни коли и десетки военни палатки в Южен Беларус край украинската граница

OFFNews 23 февруари 2022 в 07:53 4556 3

Снимка Архив

Среща между президентите на САЩ и Русия Джо Байдън и Владимир Путин не се планира в момента, заяви говорителката на Белия дом Джен Саки. 

Лидерът на САЩ е като цяло отворен за дипломация и преговори на най-високо равнище, но сега, когато Русия задълбочава конфликта в Украйна, не е подходящият момент, каза Саки, цитирана от БТА. Среща между двамата лидери се обсъждаше през последните дни. Байдън беше дал принципно съгласие за срещата, а Кремъл също изглеждаше отворен за идеята, посочи Белият дом.

Саки уточни, че не е имало конкретен график за нова среща между Байдън и Путин , като по думите й това са били детайли, които е следвало да бъдат обсъдени на разговора между държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън и руския външен министър Сергей Лавров утре. Тази среща също беше отменена.

Сателитни снимки показват ново разполагане на над 100 военни коли и десетки военни палатки в Южен Беларус край украинската граница, предаде Ройтерс, позовавайки се на американската частна компания Maxar Technologies. Изображенията показват и нова полева болница, добавена към военния гарнизон в Западна Русия близо до границата с Украйна, се посочва в съобщение на Максар. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-8580

1

Америка не преговаря с терористи!