Нетаняху: В Сирия има десетки тонове химическо оръжие

ОFFNews 03 май 2017 в 10:38 2523 3

Снимка Кремъл

Израелският премиер Бенямин Нетаняху смята, че в Сирия са останали десетки тонове химическо оръжие, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

В Сирия "е останало химическо оръжие, макар и няколко процента /от предишния арсенал/, но така или иначе, това са десетки тонове", заяви Нетаняху вчера в интервю за Девети канал на израелската телевизия. "Световната общност се задължи да ликвидира химическото оръжие на сирийска територия, но това не стана, което означава, че трябва да се направи", добави той.

По думите на Нетаняху Израел ще реагира с цялата си мощ в случай на използване срещу него на химическо оръжие.
"Ако на някого му хрумне някога да използва оръжие за масово поразяване срещу Израел, той ще подложи на страшна опасност самия себе си", увери израелският премиер.

Нетаняху каза също, че Русия не снабдява с оръжие ливанското шиитско движение "Хизбула". "Не искам да обвинявам Русия в нещо, в което не трябва да бъде обвинявана: Русия не предава оръжие на Хизбула", заяви премиерът.

По думите му Русия е доставила оръжие на сирийската армия, която по указание на Иран го предава на Хизбула. "Това оръжие е отдавна там", отбеляза Нетаняху.

"За нас това е много опасно, затова и атакуваме. Когато узнаем за подобно прехвърляне на оръжие, нанасяме удар, такава е нашата политика и тя действа и досега", посочи израелският премиер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

3

Лопе де Вега

03.05 2017 в 15:09

В Сирия все още има от бойните отровни вещества, които "не бяха намерени" в Ирак. Садам изпрати самолетите си в Иран, а отровите - в Сирия. Всички се смяхме на картинките, показани от Колин Пауъл, но защо тогава никой не опроверга сведенията на МОСАД за химическите оръжия на Садам?

Поздрав!

10372

1

elbarbudo

03.05 2017 в 10:44

Няма ли да размаха епруветка с прах за пране?
 
X

Да помогнем на украинските деца!