САЩ: Сирия несъмнено има още химически оръжия

ОFFNews 21 април 2017 в 13:04 2913 8

Снимка Air Force Tech. Sgt. Brigitte N. Brantley

Секретарят по отбраната на САЩ Джеймс Мати заяви, че Сирия е запазила химически оръжия в нарушение на споразумение за унищожаване на арсенала си, предава Ройтерс. 

"Не може да има съмнение сред международната общност, че Сирия е запазила химически оръжия в нарушение на споразумението и твърденията, че е отстранила всички", заяви Матис пред репортери в Тел Авив. 

На въпроса дали сирийската армия е разпръснала военната си авиация към руската база в Латакия Матис отговори, че без съмнение това се е случило през последните дни. 

Щатите обвиняват режима на Башар Асад за химическата атака над град Хан Шейхун от 4 април и затова нанесоха удари по сирийската военна база "Шайрат" в провинция Идлиб три дни по-късно. Сирийското правителство твърди, че изпълнило условията на договореното през 2013 г. споразумение за премахване на арсенала си от химически оръжия. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

5

Стефан

21.04 2017 в 19:10

Да де, ама и никой не е доказал зарин.
Сега там не е топло, и той трябва да е опасен поне две денонощия, попаднал по дрехите, кожата, косите на пострадалите. И в цялата засегната местност.
А сега да видим отровените "спасители", лекари, болници. Умрелите от същата атака "бели каски".
Няма, а? Бре! И сега как ще го докажем тоя зарин?
И сигурно в цяла Сирия няма и един ВПХР? Ми да им дам аз, а? ...

25665

4

Victimized

21.04 2017 в 15:32

Няма нито доказателства, нито мотив, има празни твърдения. Ако тази атака е била наистина със зарин, нямаше да има оцелели в целия регион, нямаше да има и оцелели от тези дето снимаха, от тези които спасяваха ранени и така на татък.
Не е ясно точно каква игра играят двете страни, като никоя от страните не отрича газа да е бил зарин, просто отричат да са замесени в атаката .

23293

2

Стефан

21.04 2017 в 13:28

Я покажи шишенцето с прах за пране, че иначе не ти вярвам!

15614

1

OTBPAT

21.04 2017 в 13:16

Трябва да си идиот да не си запазиш, въпроса е, че едва ли биха ги изпозлвали преди опонентите им да щурмуват президентския дворец :)))