Нетаняху в Москва за среща с Владимир Путин

OFFNews 07 юни 2016 в 12:10 2925 4

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху ще се срещне днес в Москва с руския президент Владимир Путин, за да обсъдят войната в Сирия и израело-палестинския конфликт.

Премиерът планира да обърне внимание на изпълнението на постигнатите при последната му визита през април договорености, най-вече на координацията между армиите на двете страни. Русия и Израел искат да приложат механизъм, чрез който руски военни самолети да могат да се движат свободно над Сирия в близост до границата с Израел. 

"Също така ще дискутират редица регионални въпроси, включително глобалната борба срещу тероризма, ситуацията в и около Сирия и дипломатическия хоризонт между Израел и палестинците, както и двустранното икономическо и търговско сътрудничество и засилването на културните и хуманитарни връзки", се казва в изявление от израелска страна.

Сред темите за разговор са и взаимните усилия за спазване на договореното с помощта на Москва и Вашингтон примирие в Сирия.

За да отбележи 25 години от възобновяването на дипломатическите отношения с Русия, израелската делегация ще представи ПР кампанията 'Отвори вратата на Израел", която показва успехите на близкоизточната страна в сферата на образованието, културата и технологиите, много от които могат да бъдат приписани на евреи от русия или СССР. 

Заедно с Нетаняху в Москва пристигнаха и министърът по абсорбция на имигранти Зеев Елкин и селскостопанският министър Ури Ариел. 

Двете държави ще подпишат двустранно споразумение, позволяващо на съветски евреи да получават руски пенсии. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

2

Red or Dead

07.06 2016 в 15:53

Амииии сега.....многУ деликатно се получи някак, евреите не са имали задръжки за нищо, каквото и да значи това.

14847

1

БирникЪ

07.06 2016 в 14:58

Неее, не може да е вярно ! Путин е в абсолютна изолация !
ОФФневс, къде са ония тролове - Бати Влади, о-сандото и другите ? Свършиха ли козяшките деньги ?