Нетаняху отговори на Ердоган: Той извършва геноцид и хвърля журналисти в затвора

OFFNews 27 декември 2023 в 18:22 3186 2

Снимка БТА/АП

Бенямин Нетаняху

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви днес, че турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който извършва геноцид срещу кюрдите и хвърля журналисти в затвора, е последният човек, който трябва да проповядва морал на другите, предаде Ройтерс.

Коментарът на Нетаняху идва, след като турският президент каза по-рано днес, че израелският лидер не е по-различен от Адолф Хитлер и направи връзка между израелските атаки в Газа и отношението към еврейския народ от страна на нацистите.

Членката на НАТО Турция, която подкрепя решение с две държави на израеслко-палестинския конфликт, критикува въздушните и сухопътните удари на Израел в Газа, като го нарече "терористична държава" и заяви, че лидерите му трябва да бъдат изправени пред международен съд.

Изостряйки реториката си, Ердоган заяви днес, че Турция би приела учени и университетски преподаватели, изправени пред преследване заради възгледите си за конфликта в Газа, и добави, че западните страни, подкрепящи Израел, са съучастници във "военни престъпления".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

2

edin slep

27.12 2023 в 20:18

Не помня дали пак Нетаняху бе на власт, но Ердоган плашеше, че щял да изпрати авиацията и флота да пазят Газа. Тогава от Израел му казаха много лаконично - добре, идвайте. И това беше ...

22548

1

dolivo

27.12 2023 в 19:11

Много точно

Само дето със султана няма оправия освен някой келепир да го изтъргуваш

Няма морал, само келепир
 
X

Да помогнем на украинските деца!