Нетаняху към американците: Ако Израел не спечели, вие сте следващите

OFFNews 13 ноември 2023 в 07:35 5422 3

Бенямин Нетаняху

Снимка БТА/АП

Бенямин Нетаняху

Израелският премиер Бенямин Нетаняху призова хората в САЩ да възприемат войната на Израел срещу ислямистката организация "Хамас" и като тяхна война, предаде ДПА.

Това заяви той в интервю за Си Ен Ен, излъчено вчера на територията на Щатите. Той предупреди, че ако Израел не спечели войната, "напастта" ще се разпространи извън Близкия изток и след това ще зарази Европа и САЩ

"Това не е само нашата война, това е и вашата война. Това е битка на цивилизацията срещу варварството. Ако Израел не спечели войната - вие ще сте следващите", предупреди израелският премиер.

Бенямин Нетаняху отново отхвърли засилващите се международни критики заради големия брой цивилни, убити в Газа по време на войната. Той твърди, че Израел се сражава в съответствие с международното право.

По думите му израелската армия върши образцова работа, като се опитва да сведе до минимум цивилните жертви.

Нетаняху каза, че всеки загубен цивилен живот е трагедия и обвини "Хамас", че не позволява на хората да напускат зоната на войната, "понякога под дулото на оръжие".

"Хамас" стреля по безопасната зона и по безопасния коридор, който създадохме, за да попречат на палестинците да напуснат опасната зона. Групировката разполага ракети в училищата, болниците, има тунели под детски легла", каза Нетаняху.

Израелският премиер призова международната общност не трябва да оказва "морална подкрепа на злото".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

3

6екеr4о

13.11 2023 в 13:44

МаЦква бая свинщини натвори на евреите, но тяхното правителство си затваряше очите, а сега: "битка на цивилизацията срещу варварството"!?

Звучи като заяждане, но не е просто, политическото двуличие, съчетано с лицемерие, са отблъскващи...

615

2

швейк

13.11 2023 в 09:38

То и украинската война е същото, но вие дадохте пас и не искахте да си разваляте достлука с мочурището. Сега пак само вие може да бъдете жертви, а?

345

1

Джендо Джедев

13.11 2023 в 08:12

"Това е битка на цивилизацията срещу варварството."

Виж, тук Нетаняху е напълно прав.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки