Не сте научили нищо от последните 80 г. Забравили сте защо съществува ООН: Посланикът на Израел закачи жълта звезда на гърдите си

Александра Маркарян 31 октомври 2023 в 09:49 5568 8

Гилад Ердан с жълтата звезда на гърдите си с надпис Never again (

Снимка БТА/АП

Гилад Ердан с жълтата звезда на гърдите си с надпис Never again ("Никога повече") в ООН

Представителят на Израел в ООН Гилад Ердан закачи жълта звезда на гърдите си с надпис Never again ("Никога повече") и обяви по време на заседанието на Съвета за сигурност и заяви, че ще я носи „с гордост“, докато Съветът не осъди зверствата на „Хамас“, съобщава БТА.

Битката на Държавата Израел сега не е само с нападналата ги терористична организация "Хамас". Тя е и с надигналия се антисемитизъм по света, и с "Хизбула", и с превърналата се в неин противник Организация на обединените нации. Ердан направи демонстрацията си на фона на резолюциите на ООН срещу Израел, в които дори не се осъжда тероризмът на "Хамас".

Жълтата звезда е един от символите на Холокоста.

"Някои от вас не са научили нищо през последните 80 години. Някои от вас са забравили защо е създадена тази организация (ООН, бел. АФП)", заяви Гилад Ердан, като осъди "мълчанието" на Съвета за сигурност по повод безпрецедентните нападения на палестинското ислямистко движение на 7 октомври.

Дълбоко разединеният Съвет за сигурност не е приел нито една резолюция относно войната между Израел и "Хамас". "Затова нека ви напомня. От този ден нататък, всеки път, когато ме погледнете, ще си спомняте какво означава да мълчиш пред лицето на злото", заяви израелският представител. "Подобно на моите баби и дядовци и на бабите и дядовците на милиони евреи, от този ден нататък аз и моят екип ще носим жълтизвезди", добави той, докато се изправяше, за да окачи на костюма си жълта звезда с думите "Никога повече". Тя напомня за звездите, които навремето нацистите са налагали да носят всички евреи, за да бъдат разпознавани.

"Ще носим тези звезди, докато не се събудите и не осъдите зверствата на "Хамас", подчерта Гилад Ердан.

В речта си той сравни офанзивата на Израел в ивицата Газа с десанта в Нормандия, извършен от съюзниците през Втората световна война, отбелязва ДПА.

Днес обявих в Съвета за сигурност, че ще нося жълта звезда, за да напомням за позора на неговото мълчание пред лицето на зверствата, извършени от нацистите от „Хамас“ - разяснява впоследствие посланикът чрез X (преди Туитър). Дадох ясно да се разбере от членовете на Съвета, че след Холокоста се заклехме НИКОГА ОТНОВО (да не се случва геноцид срещу евреите – бел. ред.) и следователно няма да има прекратяване на огъня (от Израел спрямо „Хамас“ – бел. ред.), ще продължим до унищожаването на „Хамас“, така че подобни зверства да не се случват никога повече.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-600

8

Трицигулуптор

02.11 2023 в 02:18

Прав е човека, забравили са че ООН-то за евреите е създадено. А виж те помнят, за кварталите с порти и въоражени хора с униформи на портите, как ходят на работа с пропуск и вечерен час. Как хуманно им отнемат имотите и имуществото. Помнят и го прилагат вече колко.. дали има 70 години

-529

7

6екеr4о

31.10 2023 в 15:05

Мурзилската разведка очевидно през годините е хвърлила огромни сили и средства за овладяването на ключови фигури навсякъде по света!

Когато Гутериш бе на посещение в Киив блядовете бомбардираха на 200 - 300 метра от делегацията му, той гледаше като... ще си спестя тази част от описанието, но това не му пречи сега да продължава активно и настоятелно да путиняри...

615

6

швейк

31.10 2023 в 13:32

Вальока, аз нямам нищо против никой на база раса, религия, ръст и т.н. Просто отбелязвам двойният стандарт на евреите и по-точно на държавната им политика. Колкото до края на кочината-надявам се да го видим, надявам се да е тотален и необратим, надявам се всички да презират рашизма както нацизма. Проблемът е, че няма да спре този процес, заедно с краха на кочината. Винаги е имало и ще има ретроградни сили, но понякога има и нормална страна, която движи прогреса. В момента вигдаме как нормалното се изражда в лицемерие, либерастия и кенсъл култула.

318

5

Valioka

31.10 2023 в 13:02

Аз съм просемит, ако изибщо има такъв термин, май сега си го измислих... Обичам Израел и еврейския народ, осъждам нападението на Хамас и не питая никакви симпатии към арабите (които впрочем лъжат безобразно), нито към Организацията на обединените нации, нито към BBC, нито към двуличника Ердоган, изобщо няма да споменавам какво питая към аятоласите... Но... за съжалемие прозирам някаква истина в изказавето на Швейк, защото наистина очаквах повече от Израел за войната в Украйна. Може би така смятам, защото не познавам издълбоко проблемите на Близкия изток и желанието на Израел да има баланс. Но това вече е със задна дата... Швейк, може би пък това да е началото на края за рассия, кой знае... Израел си прави съответните изводи.

3251

4

динозавър

31.10 2023 в 12:38

До Октим: Не са само паразити. Генералният секретар е заклет антисемит. Португалия е водач заедно с Испания в държавното изгонване и избиване на евреи. За 5 века не са се променили.

-480

3

Октим

31.10 2023 в 12:09

Какво желаете господин Ердан от организации пълни до 99 процента с лапачи и паразити, които нямат понятие от абсолютно нищо, а само от време на време се качват на трибуната да прочетат няколко странички, които нито са написали те, нито пък умствено са в състояние да ги измислят!?

615

2

швейк

31.10 2023 в 11:56

Значи избиването на цивилни мъже, жени и деца в Украйна от рашистите не е драма, дащото не искахте да си разваляте отношенията с московската кочина. Сега, когато вас ви запалиха московските слуги-цял свят трябва да ви жали?

10298

1

AntiZ

31.10 2023 в 10:56

Много точно и силно изказване! Лемурите от оон (както ги наричаше д-р Тони Филипов), едва ли ще вдянат какво точно им говори този човек. Опростачването, корупцията и популизма не са само наш проблем. Не че това ме успокоява, но е все пак нещо.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки