Не, ислямът не разрешава убиването на жени и деца. Хамас ни измами: изповедите на шестима терористи (видео)

Обещали им по 10 хил. долара и апартамент за взет заложник. Дали им ясно да разберат, че когато става въпрос за убийство, няма разлика между цивилен и военен

Кристина Минчева 25 октомври 2023 в 07:00 12823 11

Терорист на

Снимка Стопкадър

Един от задържаните терористи на "Хамас"

Израелската служба за сигурност Шин Бет и полицията съвместно са разпитали шестима задържани терористи на "Хамас" от Газа, които са участвали в масовото убийство на 7 октомври 2023 г. OFFNews получи видеозапис от разпита със съдействието на посолството на Държавата Израел в София (може да го видите по-долу със субтитри на английски език).

"Всички терористи на "Хамас" са получили изрични инструкции да убиват и отвличат цивилни, включително възрастни хора, заедно с жени и деца. Докато са правили това, командирите им са останали в Газа", казват израелските разузнавателни сили, цитирани от Jerusalem Post.

Един от терористите разказал, че "който вземе заложник [в Газа] получава 10 000 долара и апартамент".

"Те казаха, че планът е бил да превземат градовете, които са атакували, и да задържат позиции там, след като приключат с убиването и отвличането на жителите", съобщават от полицията.

Видеото, публикувано от Шин Бет и полицията, показва как различните агенти на "Хамас" разказват с изключителни подробности за дейността си сутринта на 7 октомври.

"Инструкциите бяха да се отвличат жени и деца“, казва един.

"Тялото ѝ лежеше на пода. Застрелях я, а моят командир ми се развика, че хабя куршуми върху мъртво тяло", разказва друг.

Разпитваните терористи дават ясно да се разбере, че когато става въпрос за убийство, не е трябвало да правят разлика между цивилни и войници.

"Заповедите бяха да убиваме мъжете, да пленяваме жените, възрастните хора и децата. Нямаше значение кого ще убием - дали военен или цивилен", добавя един от мъжете.

„Двама [терористи] влязоха в къщата... чухме гласове вътре. Още двама влязоха. Единият лежеше на пода до вратата. Не знам дали беше мъртъв, но до него имаше кръв. Вътре имаше един ранен мъж... Мисля, че цяло семейство. По пижами. Раненият беше по бельо. Една жена излезе, облечена в рокля... след това друга с рокля. [След това] момче и едно момиче. Отидохме до съседната къща. Оттам изведоха една жена. Една стара жена“, разказва друг от разпитваните, който отговаря, че тези хора са били използвани като живи щитове.

Терористите разказват, че тяхната мисия е била да проникнат във военния пост "Суфа" и кибуците. 

"Лидерът на отряда ни каза да убием и отвлечем онези, които можем. Когато бяхме там, командирът на отдела получи заповед от ротния командир, който му каза да ги отвлече за него."

Задържаните описват и различни други ужасяващи действия, включително използване на дим, за да принудят цивилни да напуснат убежището им, и убийства на домашни любимци.

"Видях двама души на мотоциклет. Те взеха жена на около 60 до 65 години, която откараха до Газа. После откараха и мъж на около 40-45 години. Когато се върнахме, те изведоха момичета, на около 15 или 16. Те си направиха селфи с момичето. Някои от тях искаха да я застрелят, други да я отвлекат", казва един от разпитаните терористи на "Хамас".

На кадри се виждат мъртви тела, лежащи на земята, и хора, които плачат и се опитват да избягат.

В края на видеото се чува как всеки от агентите на "Хамас" е попитан дали това, което правят, е допустимо в исляма. Всички те отговорят по един и същи начин:

"Не. Ислямът не разрешава убиването на жени и деца."

На въпроса каква е разликата между действията на "Хамас" и тези на Ислямска държава, терористите отговарят: "Никакви, няма разлика". Те твърдят, че са били измамени от ръководството на "Хамас".

"Измамиха ни, заблудиха ни - ръководството на "Хамас" Исмаил Ханийе, Халед Машал. Те унищожиха Газа. Те го направиха със собствените си ръце, а ние със собствените си ръце разорихме Газа."

Разказите за зверствата, извършени от терористите на "Хамас" в Израел на 7 октомври 2023 г., може да чуете във видеото.

Източник на видеото: Israeli Security Agency (ISA) Communications.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1067

11

StinkingSonOf

26.10 2023 в 00:39

Не знам защо спорите. Коранът си противоречи като всяка религиозна книга и е предмет на интерпретация. По принцип избиването на немюсюлмани е препоръчително освен ако е са хора на книгата(Евреи и Християни). Аз съм го чел само от любопитство, но ако помня добре, още във втората сура Алах повелява да се помни заветът му с бани-Израил, което е ОБЕТОВАНАТА ЗЕМЯ. Иначе казано според Корана, тази земя е на евреите. Това разбира се са религиозни суеверия. Обикновена война между два народа, която стига до варварски извращения и от двете страни

135

10

Far Rider

25.10 2023 в 12:54

Има в Корана няколко руни които оправдават убийствата на "неверници". Не се прави разлика в пола. Ще цитирам само една: О, вий войни на на Аллах! Когато срещнете неверниците обкръжете ги и ги унищожете със силата на вашата сабя и на огъня! И още: във всеки неверник стои дявола. Убивайте неверниците за да се освободите от Дявола! Тизи терористи сега се правят на девственици! Докато ги освободят. После пак ще грабнат оръжията.

-529

9

6екеr4о

25.10 2023 в 12:37

Мога да споделя с уважаемия dolivo, че напълно съм наясно с наличието на тъмна страна у мен, успявам да я подтискам в някаква степен и искрено се моля да не дава Господ да не успея!

Но както знаем Господ Бог безкрайно уважава свободната воля на човека...

345

8

Джендо Джедев

25.10 2023 в 12:19

Перко,

Само да вметна, че в Корана, 9/5 се споменава за избиване на "многоверци", които са редставлявали тези, нападали Мохамед докато е бил избягал в Мека. А не не-мюсюлманите по принцип. Но е съвсем нормално една подобна религия (или по-точно тълкуването й) сред тия примати да се изроди до това, което виждаме днес.

1000

7

perko101

25.10 2023 в 11:41

Без да защитавам тези изроди, не е точно така. В Корана наистина пише, че неверниците трябва да се избиват, а жените им изнасилване, но без “Народите на книгата”, които са Юдеи, Християни и Мохамедани. Все пак и трите религии се наричат “Авраамови религии” признавайки Авраам за първи пророк, Исус (Иса) за 24-ти, а Мохамед за 25-ти.

А това което виждаме няма нищо общо с религия - тя е параван, извинение, прикритие за достъп и упражнавяне на власт.

В развитите общества хората се стремят за власт чрез пари и влияние. В третия свят - чрез насилие. И двете водят до извращения когато са в особено големи размери.

318

6

Valioka

25.10 2023 в 11:11

Напротив, ислямът толерира точно този начин на действие към инаковерците. Някой да е чул - аз не съм, но някой, някога, някъде да е чул ислямска страна да е осъдила действията на Хамас?... Всички, абсолютно всички ислямски държави, единодушно реват против Израел. Никой против Хамас... Черна, мракобесна религия.

1935

5

Муню

25.10 2023 в 10:13

Любим клоун на Мутрофанова тази сутрин в ефир разпалено защитаваше точни таквиа изроди!!!
Вече не е смешно, а направо трагично.

22548

4

dolivo

25.10 2023 в 08:43

има една книга за офицерите в гестапо

как са били индоктринирани

има си метод

всеки човек, включая ти, читателю, си имаш тъмна страна способна да прави тъмни неща

дали ще е травма за отмъщение, дали някакво отчаяние ще предизвика първата малка стъпка по стълбичката... намесена има и химия (амфетамини)

разбира се, че няма оправдание за тези

просто имай предвид, че си способен на всичко, а свободната воля е много пластично нещо

200 млн руснаци , доста от тях трепещи украинци на фронта, или собствените си дезертиращи сънародници, могат да ти обяснят много добре стълбата на дехуманизацията

2415

3

Пустиняк

25.10 2023 в 08:32

Защо ли не им вярвам, ама ВЪ-О-БЩЕ!!! Искам ги с имплантиран в мазъците чип, на предна линия воюващи срещу Хамас!

345

2

Джендо Джедев

25.10 2023 в 08:06

Тия тарамбуки си посипват главите с пепел съвсем театрално, само и само да отърват кожата. Ако ги пуснат, утре пак ще грабнат калашниците и ще почнат да убиват цивилни.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика