Навални обвини руски министър за връзки с милиардер

OFFNews 08 февруари 2018 в 21:35 3353 1

Руският опозиционер Алексей Навални публикува разследване, в което се твърди, че член на руското правителство е получил разточително гостоприемство от милиардера Олег Дерипаска, свързван с бившия шеф на предизборния екип на Доналд Тръмп, Пол Манафорт, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Публикуваното днес разследване на Навални се опира на разказ в социалните мрежи на жена, която твърди, че е имала интимна връзка с Дерипаска.

Жената, която се представя като Настя Рибка, е написала книга за работата си като компаньонка. Тя заяви в интервю за руската телевизия миналата година, че е била наета от модна агенция да прекара време на яхтата на Дерипаска.

През 2016 г. Рибка пусна в интернет няколко видеоклипа, на които се вижда Дерипаска на яхтата му в разговор с руския вицепремиер Сергей Приходко. В един от разговорите обяснява на жената защо отношенията между Русия и САЩ са толкова лоши.

Навални се позовава и на официални данни, според които Приходко е прекарал няколко дни на яхтата и е бил закаран там с частния самолет на Дерипаска.

По-рано фондацията на Навални публикува документи, в които се казва, че Приходко, който е държавен служител без съществени лични средства, притежава луксозно имение в предградие на Москва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

08.02 2018 в 22:45

Егати мизерния компромат:)) Това да не е началото на 90-те:))
Между другото, мацката вече казала, че иска Дерипаска да се ожени за нея, иначе щяла да го съди. А засега била съгласна да и се яви в някво чалгарско телешоу, забравих как се казва. Дето разиграват семейни скандали.

Мислех, че Нощен шок е фалирал. Пък той се преместил тука:)