Ексклузивно Иван Калчев - Глиги: Връщам се, за да участвам в същата война, но с други средства

Навални направи профсъюз в наказателната колония, където лежи

OFFNews Последна промяна на 11 август 2022 в 15:07 2142 7

Навални

Снимка БТА

Алексей Навални

Критикът на Кремъл Алексей Навални, който в момента излежава присъда в наказателна колония, създава профсъюз "Промзона" за гражданите, работещи в системата за изпълнение на наказанията, т.е. за затворниците и служителите в тях.

В профилите си в социалните мрежи Навални съобщи, че е изпратил уведомление за обединението до директора на Федералната служба за изпълнение на наказанията и до началника на колония № 6 с повишена сигурност в Мелехово, Владимирска област, където политикът излежава присъдата си.

"По принцип е лесно да бъдеш убит в затвора за подобно нещо. Те просто го затварят в килията и го пребиват до смърт. В очите на затворническата администрация това изглежда много дръзко. Но засега ми се разминава да бъда порицаван всеки ден. Освен това бях официално "предупреден" да не извършвам престъплението, което се готвя да извърша", казва Навални.

Администрацията на затвора смята за незаконно създаването на синдиката. Според Навални никой освен него не е в профсъюза. Но организацията вече има първата си победа: по искане на "Промзона" и с участието на адвокати от екипа на Навални администрацията на колонията заменя столовете в шивашкото помещение със столове с облегалки.

"Ако седиш на шевната машина по седем или осем часа на ден, повярвай ми, това е важно", казва политикът, който работи в шивашкия цех.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1072

8

Johnny B Goode

12.08 2022 в 15:17

Да ти кажа като стар кравар, миризмата на кравешка пита е за предпочитане пред тази на възпален трол рашист.

-4576

7

евроатлантик

12.08 2022 в 15:15

Пак се размириса на нещо, но не е на напалм в ранно утро, а на настъпАна кравешка пита...

-1072

6

Johnny B Goode

12.08 2022 в 14:53

Еврото, на теб като на руски възпитаник би трябвало да ти е ясна изтънчената азиатска жестокост.
Целта не е да бъде убит някой, целта е да бъде убит бавно и мъчително, да умира със седмици. Като предупреждение към всички, които биха кривнали от правата линия.
Затова не се подхлъзват в банята а има полоний в чая и Новичок. Даже чадърите със сачмите са твърде хуманни вече.

-4576

5

евроатлантик

12.08 2022 в 10:35

Едно необходимо допълнение към въпроса за прословутия "Новичок". Злите езици говорят, че Скрипал /когото много отдавна можеха да "подхлъзнат" в банята на затвора, или да се "самоубие"/, както и бореца за справедливост Навални, са "отровени" не с "Новичок", а с "Англичок" произведен в секретната лаборатория недалеч от дома на Скрипал, т.е. менте по нашему. Твърди се, че успеваемостта при оригинала е 100%...

-490

4

EA Trash

12.08 2022 в 01:28

@евроатлантик:
Разбира се, че ще те изтрият, щото се осмеляваш да се съмняваш в хамериканската ни демокрация, където свободата на словото се характеризира с една единствена гледна точка, а цензурата чупи рекорди, дори задмина байтошовата.

-490

3

EA Trash

12.08 2022 в 01:24

Щом не му се излиза, да прави! Може и някое НПО с външно финансиране да направи...
А инак, колкото до "отравянето" с Новичок (ако изобщо съществува такова вещество) и на децата в детската е ясно, че МИ6 го направи, както и на Скрипал и дъщеря му.

-4576

2

евроатлантик

11.08 2022 в 17:49

Модераторчетата ми изтриха коментара, защото изразих учудването си, че г-н Навални, смел борец срещу путинизма, е все още жив, тъй като световната прогресивна общественост беше много загрижена за здравословното му състояние. Дори президентът Байдън предупреди диктатора Путин, че ще го държи лично отговорен, ако нещо лошо се случи на героя при пребиваватето му в затвора! Бях учуден също така, че затворниците в страховитите руски изправителни колонии имат "профили в социалните мрежи" /както е написано в информацията на OFFNews/. Доколкото ми е известно, в нашите изправителни учреждения притежаването на телефони е стгрого забранено! И това не дава ли повод на недобронамерени коментатори да направят обосновано предположение, че в диктаторска Русия лишените от свобода имат повече права от тези в демократична, евроатлантическа България?!
Отговор, разбира се, не очаквам, но най-вероятно следва изтриване на коментара ми...