''Научихте ни какво е значението на думата семейство'': в Израел погребаха съпрузите и трите им деца, изклани до един от Хамас

Александра Маркарян 18 октомври 2023 в 15:54 3733 0

Погребението

Снимка БТА/АП

Погребението

Цяло израелско семейство, убито от „Хамас“, бе погребано. Хиляди хора изпратиха съпрузите Ливант и Авив и децата им - братята Йонатан (16 г.) и Ифтах (14 г.) и сестра им Ротем (19 г.) - в последния им път.

Израелското семейство Куц беше заклано в дома си в Кфар Аза от терористи.

„Вие ни научихте какво е значението на думата „семейство“ – казваха плачещи техни роднини, цитирани от YNet News, докато ковчезите им бяха полагани един до друг в земята в гробището Ган Явне.

„Как можем да погребем пет чисти души – пита баща на Ливант Йехуда Леви, който чете траурния кадиш (химн, възхваляващ Бог, който се рецитира по време на еврейски молитвени служби).

„Ифтах, какво силно дете беше с такава нежна и красива душа. Йонатан, винаги съм ти казвал, че никога не е късно да смениш отбора; сега наистина е късно. Ротем, толкова красива и талантлива, винаги внасяща светлина и смях в стаята. Толкова се гордеехме с теб, когато завърши курса си за разузнавателния корпус на ЦАХАЛ. Авив, ти беше като брат, пример за подражание, истински баща. Ти беше там дори в тази проклета събота, опитвайки се да закриляш и защитаваш близките си".

„Вие ни научихте какво е грижовно семейство – да се грижим един за друг, да правим всичко един за друг на всяка цена и по всякакъв начин – казва Ади, сестрата на Ливант. - Ливант и Авив, вие отгледахте деца, които мислеха различно, които бяха пълни с любов, които знаеха, че имат силни и обичани родители, които биха направили всичко за тях. Вие бяхте хора с визия и любов към земята. Обещавам, че ще продължим наследството още дълги години."

"Имах най-добрия брат. Ти ме научи на всички тайни на фотографията и беше човекът, когото всички обичаха и искаха да бъдат около теб. Знаех, че винаги мога да разчитам на теб за всичко - каза Шарон, сестрата на Авив. -  Нашата любима Ливант, благодаря ти, че ме научи как да упорствам и да бъда смела, и как да прекрачвам границите. Благодаря ти за щедрото ти сърце."

"Хамас" нападна Израел на 7 октомври и изкла повече от 1400 души. В отговор Израел обяви война на терористичната организация, която се разгръща все повече и повече. Тя е съпроводена и с хуманитарна криза в Ивицата Газа - палестинския анклав, управляван от терористите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки